WhatsApp: vanaf nu ook documenten versturen via WhatsApp Web en desktop

WhatsApp Web en WhatsApp voor Windows en OS X hebben een server-side update gekregen. Vanaf nu is het ook mogelijk om via deze platformen documenten uit te wisselen. Eerder was het al wel mogelijk om via de mobiele apps van WhatsApp documenten zoals PDF, tekst en sheets uit te wisselen met je contacten.

Documenten via WhatsApp Web en desktop

Het uitwisselen van bestanden via WhatsApp is weer een beetje makkelijker gemaakt. Vanaf vandaag is het mogelijk om Word (tekst), Excel (sheet), PowerPoint (diavoorstelling) en PDF-bestanden te versturen via WhatsApp Web en ook de desktop-app. De desktop-app bood al wel de mogelijkheid om PDF uit te wisselen. Ontvangen bestanden kan je ook via de desktop-app en webversie opslaan op je computer en vervolgens bekijken. Door op de paperclip bovenin beeld te drukken krijg je nu naast de opties camera en foto’s en video’s de optie ‘document’.

WhatsApp Web Desktop documenten

Sinds begin maart is het mogelijk om via de Android-app van WhatsApp documenten en bestanden uit te wisselen. In april werd de functionaliteit uitgebreid voor de mobiele apps. Je kunt ook direct bestanden vanuit Google Drive openen en vervolgens versturen via de Android-app van WhatsApp. Binnenkort kunnen we ook ondersteuning voor ZIP-mapjes via WhatsApp verwachten, zo ontdekte DroidApp eerder. WhatsApp voor desktop werd enkele dagen geleden uitgebracht voor zowel Windows als Mac OS X.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel