WhatsApp laat je vanaf nu PDF-documenten delen

WhatsApp heeft vannacht middels een server-side update een nieuwe functie toegevoegd aan de populaire chat-app. Vanaf nu is het mogelijk om een PDF-bestand te ontvangen of te versturen naar iemand anders. Al enkele maanden geleden doken er berichten op over het verzenden en ontvangen van documenten via WhatsApp.

WhatsApp PDF-documenten

Bestanden in PDF-formaat kunnen vanaf nu gedeeld worden via de chat-app WhatsApp. Afgelopen nacht is de functie stilletjes toegevoegd aan het menu voor het delen van mediabestanden (de paperclip). Wanneer er op de optie ‘document’ wordt geklikt, krijg je een overzicht te zien van bestanden die op de telefoon opgeslagen staan. Je kunt per keer één PDF-bestand delen. De ander krijgt hier natuurlijk een melding van, waarbij er in de notificatie ook wordt aangegeven hoeveel pagina’s het document telt.

In oktober kwam DroidApp tot de ontdekking dat WhatsApp bezig was met het ondersteunen van documenten. Ook ontdekte we in november dat er naast ondersteuning voor PDF-bestanden ook gewerkt wordt aan de ondersteuning voor PowerPoint en Excel-bestanden. Uit een test van DroidApp blijkt dat op dit moment enkel PDF-documenten gedeeld kunnen worden via WhatsApp. Naar verwachting zullen we in de komende weken ook de andere bestandsformaten gaan terugzien in WhatsApp.

WhatsApp PDF

We hebben de test gedaan met zowel de Play Store-versie van WhatsApp, als de beta-versie van de berichtendienst. In beide gevallen is het delen van PDF-bestanden mogelijk.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel