WhatsApp abonnement nu definitief gratis verlengd (of toch niet?)

WhatsApp is dinsdagavond begonnen met het definitief afschaffen van het betaalde abonnement. De chat-app is vanaf nu levenslang gratis te gebruiken. Gebruikers krijgen een melding met daarin de mededeling dat er niet langer meer betaald hoeft te worden.

WhatsApp abonnement verlengd

WhatsApp-gebruikers krijgen sinds dinsdagavond de melding dat hun abonnement gratis wordt omgezet. Deze week maakte WhatsApp bekend af te stappen van betaalde abonnementen. De chat-app is geheel gratis te gebruiken en WhatsApp zal haar inkomsten nu op een andere manier binnenhalen. Door diensten aan te bieden aan bedrijven kan WhatsApp haar geld verdienen. Het gebruik van WhatsApp zou normaal 0,89 eurocent kosten per jaar, maar vaak werd dit al niet in rekening gebracht.

Gebruikers van WhatsApp krijgen de melding; “Uit hoffelijkheid hebben wij u levenslang abonnement gegeven. Bedankt!” Wanneer er gekeken wordt naar de betaalinformatie van WhatsApp wordt getoond dat het abonnement nooit zal verlopen. Een nieuwe melding laat de volgende tekst zien; “WhatsApp-abonnement verlengd. De nieuwe verloopdatum is Nooit”.

Update 21:09 uur: Verschillende gebruikers, en ook hier op de redactie kregen we circa twintig minuten later een nieuwe melding te zien. Daarin staat “WhatsApp-gebruik ingekort…” met daarna een einddatum. Het is momenteel niet bekend wat dit betekent. De einddatum duikt daarbij ook op bij de betaalinformatie. Een nieuwe melding geeft de tekst; “Sorry! We hebben uw account gewijzigd. WhatsApp verloopt nu op [verloopdatum]”

Update 23:55 uur: Inmiddels is WhatsApp weer begonnen met het versturen van notificaties dat het gebruik van WhatsApp toch weer volledig gratis is.

Lees ook:

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel