WhatsApp stopt eind 2016 ondersteuning bepaalde platformen

WhatsApp gaat de ondersteuning voor verschillende platformen, waaronder enkele Android-versies, stoppen. Aan het einde van 2016 zal de berichtendienst niet meer op ieder besturingssysteem werken. Een voorbeeld hiervan is Android 2.2, BlackBerry 10 en Symbian S60. WhatsApp wil de focus leggen op de meest gebruikte besturingssystemen.

WhatsApp ondersteuning

WhatsApp zal aan het eind van dit jaar stoppen met de ondersteuning voor verschillende besturingssystemen en platformen. Toen WhatsApp in 2009 begon werden veel andere platformen gebruikt en inmiddels is die markt flink veranderd. Circa 70 procent van de smartphones die verkocht werden, draaide op een besturingssysteem van BlackBerry en Nokia. Inmiddels is dat aandeel flink gedaald.

WhatsApp ondersteuning

WhatsApp geeft aan dat de besturingssystemen die nu het meest gebruikt worden, de meeste focus zullen krijgen. Tegen het einde van 2016 zal hierom de ondersteuning eindigen voor de volgende platformen:

  • Android 2.1 (Eclair) en Android 2.2 (Froyo)
  • Windows Phone 7.1
  • BlackBerry, waaronder BlackBerry 10
  • Nokia Symbian S60
  • Nokia S40

Volgens WhatsApp was dit een moeilijke beslissing om te maken. De genoemde platformen bieden niet de mogelijkheden die nodig zijn om de functies in WhatsApp in de toekomst uit te breiden. Wanneer precies de ondersteuning stopt, is niet bekend gemaakt door WhatsApp.

Bekijk ook: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel