WhatsApp: end-to-end encryptie komt er ook voor telefoongesprekken

WhatsApp breidt de end-to-end encryptie verder uit. Binnenkort zullen ook de telefoongesprekken die via WhatsApp worden gedaan voorzien worden van een extra beveiliging. Eerder kregen berichten die verzonden werden al end-to-end encryptie mee.

WhatsApp end-to-end encryptie

In het vertaalprogramma van WhatsApp zijn aanwijzingen opgedoken voor end-to-end encryptie voor de belfunctie in WhatsApp. Telefoongesprekken die via de chat-app worden gevoerd, zullen in de toekomst dan beveiligd worden. DroidApp ontdekte in januari de end-to-end encryptie waarbij middels het scannen van een QR-code de encryptie gecontroleerd kon worden.

WhatsApp end-to-end encryptie

Naast telefoongesprekken zullen in binnenkort ook groepsgesprekken extra beveiligd worden middels de end-to-end encryptie. Wanneer de encryptie niet actief is, bijvoorbeeld doordat de ontvanger een oudere WhatsApp-versie gebruikt, krijgt de verzender hiervan een melding. Door codes in te zetten zullen gebruikers de identiteit van de ander kunnen verifiëren.

WhatsApp end-to-end encryptie

De nieuwe end-to-end encryptie is nog niet in de definitieve of beta-versie van WhatsApp te vinden. Wel is WhatsApp momenteel druk bezig met de ontwikkeling hiervan.

Bekijk ook:

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel