WhatsApp in 7 jaar: zo gebruiken we de chat-app en dit kunnen we verwachten in 2016

Het aantal actieve WhatsApp-gebruikers tikte vandaag de 1 miljard aan. Zeven jaar geleden begon WhatsApp als een chat-app die alleen voor iOS beschikbaar was. Inmiddels gebruikt circa één op de zeven mensen op de wereld WhatsApp. Maar welke functies gebruiken we nu het meest?

WhatsApp gebruik

WhatsApp verwelkomde vandaag de 1 miljardste actieve gebruiker. WhatsApp begon in 2009 met een iOS-app en is inmiddels op vrijwel elk mobiel platform te vinden. Bijna twee jaar geleden werd WhatsApp overgenomen door het sociale netwerk Facebook voor een ongekend hoog bedrag.

Jan Koum, mede-oprichter van WhatsApp heeft nu statistieken naar buiten gebracht van hoe we in zeven jaar tijd met zijn allen WhatsApp hebben gebruikt. Inmiddels staat de teller op 1 miljard actieve gebruikers per maand. Daarnaast sturen we dagelijks 42 miljard berichten naar elkaar en 1,6 miljard foto’s en 250 miljoen video’s. Op WhatsApp zijn er inmiddels een miljard WhatsApp-groepen. De 57 engineers die werkzaam zijn bij WhatsApp hebben er mede voor gezorgd dat WhatsApp beschikbaar is in 53 verschillende talen.

WhatsApp gebruik statistieken

WhatsApp in 2016

Wat kunnen we dit jaar van WhatsApp verwachten? Enkele maanden geleden ontdekte DroidApp in de code van WhatsApp al dat de ondersteuning voor documenten er aan zit te komen. Wanneer we dit kunnen verwachten is echter nog niet bekend. Daarnaast gaan er ook geruchten over videobellen en kunnen we wellicht binnenkort onze chats exporteren in een ZIP-bestand.

Wat hebben we al?

WhatsApp is sinds vorige maand voor iedereen volledig en voor altijd gratis te gebruiken. De chat-app gaat zijn geld verdienen met bedrijven die WhatsApp op grote schaal willen inzetten voor bijvoorbeeld de klantenservice. Verschillende bedrijven gebruiken WhatsApp al voor hun klantenservice. Ook Google Drive ondersteuning zorgt ervoor dat je gemakkelijker van telefoon kunt wisselen en dankzij de belfunctie in WhatsApp kan je elkaar direct spreken.

Welke functie gebruik jij het meeste in WhatsApp, naast het versturen van berichten en foto’s? We zijn benieuwd naar je reactie. Je kunt je reactie achterlaten onder dit bericht.

Bekijk ook:

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel