‘WhatsApp komt met ZIP export-functie en Facebook krijgt WhatsApp-knop’

WhatsApp gaat nieuwe functies toevoegen aan de mobiele apps. Facebook heeft een belangrijk aandeel in WhatsApp sinds het door het bedrijf twee jaar geleden overgenomen werd. Facebook en WhatsApp zullen dichter naar elkaar getrokken worden.

WhatsApp

Volgens de laatste berichten krijgt WhatsApp een functie die het mogelijk maakt om je chat-archieven te exporteren als een ZIP-bestand. Op dit moment kan je berichten alleen opslaan en herstellen via een back-up op het geheugen van je telefoon, of via Google Drive. Dankzij ZIP kan je bestanden bijvoorbeeld exporteren naar je computer.

De bron, het Duitse Macerkopf, spreekt ook over een nieuwe functie voor de Facebook-app. De Facebook-applicatie zou een WhatsApp-button krijgen. Berichten op je tijdlijn zou je in de toekomst met een druk op de knop kunnen delen met een vriend of groep via WhatsApp. Daarnaast is er een nieuw welkom-scherm opgedoken voor de iOS-app.

WhatsApp welkom

Het is niet bekend wanneer de functies uitgebracht worden voor WhatsApp. In het vertaalprogramma van WhatsApp zijn er nog geen aanwijzingen gevonden voor de nieuwe functies. De berichten van onze Duitse collega’s moeten we hierom dus nog met een korreltje zout nemen.

Eerder verschenen er al berichten over videobellen met WhatsApp en de ondersteuning voor documenten in WhatsApp. Ook deze functies zullen op termijn naar verwachting hun debuut maken.

Bekijk ook:

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel