Belfunctie WhatsApp: live voor iedereen, geen invite meer nodig

Vanavond is het dan zover. WhatsApp heeft de belfunctie uitgerold voor iedereen met een Android-toestel. Het is niet langer meer nodig om een invite hiervoor te krijgen. De belfunctie in WhatsApp moet het alternatief worden voor bellen via de mobiele provider, maar ook voor diensten als Google Hangouts, Viber en Skype.

 WhatsApp belfunctie

WhatsApp heeft maandagavond officieel de belfunctie uitgebracht voor Android. De belfunctie is dè functie waar de WhatsApp-gebruikers lange tijd op hebben moeten wachten. Eind februari maakte DroidApp bekend dat WhatsApp de belfunctie uit ging rollen voor Android. Daarbij gaven we meerdere dagen invites weg.

whatsapp-belfunctie-1

Nu zijn de invites voor de belfunctie niet meer nodig. WhatsApp rolt de belfunctie nu voor iedere Android-gebruiker uit. Apple iOS-gebruikers moeten nog even wachten. Binnen enkele weken zal de belfunctie ook voor Apple-gebruikers uitgerold worden.

Is bellen via WhatsApp gratis?

Nu vraag je je waarschijnlijk af “Is een WhatsApp oproep gratis?”. Ja en nee. Je belt via WiFi gratis met WhatsApp, dan gaat het niet uit je databundel. Bel je via het mobiele netwerk van je telecomprovider, dan gaat het van je databundel af. In het buitenland is het dus verstandiger om de belfunctie in WhatsApp te gebruiken via een draadloos netwerk.

whatsapp-belfunctie-5

Ook bellen via WhatsApp? Download de nieuwste versie van WhatsApp via de website van WhatsApp. Met versie 2.12.14 of hoger hebben wij geverifieerd dat de belfunctie inderdaad werkt, zonder invite.

Van lezer Bram hebben we vernomen dat de nieuwste versie uit de Play Store ook toegang geeft tot de belfunctie!

Wil jij weten wat we van de WhatsApp belfunctie vinden? Lees onze uitgebreide preview. Eerder ontdekte DroidApp exclusief beeld- en geluidsmateriaal voor de belfunctie. Wil je weten hoeveel het dataverbruik van de belfunctie in WhatsApp bedraagt in vergelijking met Skype, Viber en Google Hangouts? Lees dan hier de meting over het dataverbruik van de WhatsApp belfunctie. Dinsdag werd bekend dat WhatsApp bezig is met het integreren van een anti-spam functie in WhatsApp.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel