WhatsApp belfunctie: screenshots, icoontjes en geluiden uitgelekt!

De verwachting is dat het niet meer lang zal duren; de belfunctie in WhatsApp. Wij geven je een exclusief kijkje in de keuken van WhatsApp met icoontjes van de belfunctie en geluiden en… hoe de belfunctie in WhatsApp er uit zal gaan zien.

In de nieuwe versie van WhatsApp zijn er duidelijke aanwijzingen gevonden voor de belfunctie in WhatsApp. Het is geen geheim meer dat de belfunctie er definitief komt, maar met de ontdekkingen wordt het allemaal nog duidelijker. Eerder dook al de mappenstructuur op voor WhatsApp Voice Calls.

Icoontjes belfunctie WhatsApp

Een anonieme bron heeft DroidApp getipt op een aantal verrassende nieuwe mogelijkheden in WhatsApp. In de nieuwe versie van WhatsApp zijn er tal van nieuwe icoontjes te vinden die duiden op de belfunctie in WhatsApp. In de foto hieronder zie je de icoontjes. Wij hebben de icoontjes niet vergroot of verkleind en ook niet de kleuren aangepast.

whatsapp_icons_droidapp

Code

In de code heeft de bron verder nog andere dingen gevonden. In de ‘string’ zijn diverse aanduidingen terug te vinden die alles te maken hebben met de belfunctie van WhatsApp. Daarbij wordt duidelijk dat het niet alleen in het Engels beschikbaar zal zijn, maar in alle talen, waaronder ook Nederlands, Frans en Duits.

Nieuw geluid in WhatsApp

Nieuw in WhatsApp is ook een nieuw notificatiegeluid. Het nieuwe geluid duidt op het geluid wanneer een telefoongesprek met WhatsApp beëindigd wordt. Het geluid kan hieronder beluisterd worden.

De interface van de belfunctie in WhatsApp

Tot slot hebben we van de bron een screenshot mogen ontvangen van de nieuwe belfunctie in WhatsApp. Het is wel duidelijk dat het hier nog gaat om een testversie, en nog niet helemaal uitontwikkeld is. Lange tijd terug, in april van dit jaar, doken in Italië al screenshots op van de belfunctie.

whatsapp_voice_call

De duidelijke aanwijzingen, duiden er op dat WhatsApp druk bezig is met het lanceren van de belfunctie in WhatsApp. Eerder werd nog bekend dat WhatsApp de VoIP-functionaliteit pas begin 2015 uit zal rollen in de applicatie.

We zijn erg benieuwd naar de belfunctie in WhatsApp. Wanneer de belfunctie beschikbaar is in WhatsApp, lees je dat uiteraard terug op DroidApp!

Disclaimer:

Hoewel deze informatie zeker zou kunnen kloppen, is het goed mogelijk dat WhatsApp nog veranderingen doorvoert in de applicatie.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel