WhatsApp brengt nieuwe camera-functionaliteit in update

WhatsApp heeft een nieuwe beta-versie voor Android uitgebracht. Na de update kan er nog sneller een afbeelding verzonden worden. WhatsApp lijkt na de overname door Facebook in een stroomversnelling nieuwe functies toe te willen voegen.

WhatsApp heeft voor het Android besturingssysteem een nieuwe beta verspreid, onder het build number 2.11.209. Van het weekend werd al duidelijk dat WhatsApp de ontwikkeling van de applicatie in stroomversnelling heeft gezet, door met een belfunctie te komen. Met deze nieuwe versie kan nog sneller een foto gedeeld worden.

WhatsApp beta camera
Links de huidige versie van WhatsApp. Rechts de beta-versie. (Bron: AndroidPit)

De knop om een foto te delen is in de nieuwe versie van de applicatie te vinden naast de microfoon, boven het toetsenbord. De testversie van WhatsApp betreft zoals gezegd een beta-versie en kan dus nog gewijzigd worden voordat het in de Play Store zal worden gezet.

Bij het klikken op het camera-icoontje wordt de camera geopend. Daar is vervolgens de flitser in- of uit te schakelen en boven in beeld te zien is, welk contact de foto zal ontvangen. Ook kan er gewisseld worden tussen de camera aan de achterzijde, of naar de frontcamera.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel