WhatsApp-update: sneller foto’s versturen en geanimeerde stickers [Update]

WhatsApp heeft een nieuwe versie beschikbaar gesteld van haar populaire applicatie. De nieuwe versie is nog niet in de Play Store verschenen omdat het een beta-versie betreft, maar via de website van WhatsApp wel al te downloaden. Met de nieuwe versie van de applicatie zijn er een aantal nieuwigheden beschikbaar gekomen in WhatsApp.

WhatsApp heeft op haar website een nieuwe versie van de berichtendienst uitgebracht voor Android. De nieuwe versie van WhatsApp maakt het mogelijk om snel een foto vanuit het tekstveld te delen met de contactpersoon. Deze nieuwe functionaliteit was drie weken geleden nog uitgelekt in screenshots. Nu is het dus voor iedereen mogelijk om met een druk op de knop een foto te maken en te versturen. Voordat de foto verstuurd wordt, moet je nog wel ‘akkoord’ geven dat die foto genoeg is.

whatsapp camera

De nieuwe update van WhatsApp zet daarnaast bepaalde emoticons om in geanimeerde stickers. Tot nu toe is enkel het hartjes-symbool geanimeerd, maar de verwachting is, dat WhatsApp binnenkort ook andere smileys en emoticons zal animeren. WhatsApp kon eigenlijk niet meer achterblijven met het toevoegen van geanimeerde stickers. Applicaties zoals Line bood deze mogelijkheid al langer en met name in het buitenland is het versturen van geanimeerde stickers populair. De ontvanger ziet alleen de geanimeerde versie van de emoticon, als diegene ook de nieuwe beta-versie van WhatsApp heeft.

whatsapp geanimeerd sticker

De nieuwe beta-versie van WhatsApp krijgt het versienummer 2.11.230 mee en is gratis te downloaden vanaf de website van WhatsApp. De verwachting is dat WhatsApp op korte termijn de  belfunctie zal gaan integreren in de nieuwe versie van WhatsApp. Tijdens het installeren van de nieuwe beta vraagt WhatsApp namelijk al toegang tot de microon/audio.

Update 27/04/2014 Groepsgesprekken konden al gedempt worden, na de update zijn er meer tijdvakken waaruit gekozen kan worden. Zie onderstaande foto.
image

Lees ook

Reageer op dit artikel