WhatsApp 2.12.183: data besparen met belfunctie (+ APK)

WhatsApp heeft een nieuwe beta-versie uitgebracht van de chat-app. In WhatsApp 2.12.183 heeft DroidApp een optie ontdekt waarmee je data kunt besparen met het voeren van telefoongesprekken via WhatsApp. Uiteraard hebben we gelijk de proef op de som genomen.

WhatsApp 2.12.183

Er is een nieuwe beta-versie uitgebracht van WhatsApp. WhatsApp 2.12.183 lijkt geen veranderingen mee te hebben gekregen, maar dit is niet helemaal het geval, zo heeft DroidApp ontdekt. Vanaf nu is het mogelijk om te besparen op het netwerkverbruik van de belfunctie in WhatsApp. Hoe WhatsApp de telefoongesprekken comprimeert is niet helemaal duidelijk, maar we hebben uiteraard direct de proef op de som genomen.

data usage whatsapp belfunctie

We hebben een identieke tekst voor laten lezen en op deze manier een goede vergelijking kunnen maken. Het telefoongesprek duurde in beide gevallen 1 minuut en 4 seconden. Met de functie uitgeschakeld hadden we 217,6 KB verzonden en 220,9 KB ontvangen. Met de functie ‘Low data usage’ ingeschakeld, die je kunt vinden onder chatinstellingen, hebben we inderdaad een verschil in verbruik opgemerkt. Het aantal verzonden data lag op 148,2 KB en het aantal ontvangen lag op 146,5. Een besparing van circa 70 KB bij een gesprek van 1 minuut en 4 seconden.

WhatsApp is druk bezig met het verbeteren van de belfunctie. Onlangs deden we ook al de ontdekking dat WhatsApp regelmatig vraagt of je de WhatsApp belfunctie wil beoordelen. Ook komen er steeds nieuwe animaties en wordt binnenkort ‘markeren als ongelezen‘ verwacht in WhatsApp. Ook werden onlangs meerkleurige emoji’s toegevoegd aan de berichtendienst.

De mogelijkheid om het dataverkeer te beperken in WhatsApp is te vinden in versie 2.12.183. In de Play Store is deze versie nog niet te vinden. Mocht je niet kunnen of willen wachten, dan kan je hier de WhatsApp 2.12.183 APK downloaden.

Lees ook:

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel