10 gratis apps om meer uit WhatsApp te halen

SMS’en en bellen lijkt steeds zeldzamer te worden. Vrijwel elke smartphone-gebruiker communiceert via de berichtendienst WhatsApp. Om nog meer uit WhatsApp te halen, hebben wij 10 gratis zogenoemde WhatsApp-apps op een rijtje gezet, zodat je nog meer plezier hebt aan het gebruik van WhatsApp!

WhatsApp Wallpaper

De ontwikkelaars van de applicatie WhatsApp zelf, hebben een applicatie in de Play Store staan onder de naam ‘WhatsApp Wallpaper’. Met deze applicatie kan je een andere achtergrond kiezen voor de chat-gesprekken. Hoewel je ook een eigen foto natuurlijk in kan stellen als achtergrond, zit hier misschien ook wel een leuke achtergrond tussen.

whatsapp_wallpaper

WhatsApp Wallpaper
WhatsApp Wallpaper
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Backup Text for WhatsApp

We bespreken vast weleens dingen die je niet wilt vergeten via WhatsApp. Je eerste kennismaking met je nieuwe liefde, of een belangrijke afspraak. Los van of je dit beter telefonisch kan doen, wil je soms deze gesprekken bewaren. Met de applicatie Backup Text for WhatsApp kan een back-up gemaakt worden van je chatgesprekken. Je kan per contact aangeven of je de conversaties met diegene wilt back-uppen. De back-up neemt niet alleen de tekst mee, maar ook eventueel de emoticons en bestanden kunnen opgeslagen worden. WhatsApp-gesprekken worden opgeslagen als CSV, Excel, Txt of HTML-bestand. De mediabestanden zoals foto’s kunnen als bijlagen verzonden worden naar een zelfgekozen mailadres. De instellingsmogelijkheden in Backup Text for WhatsApp zijn uitgebreid, waardoor deze app zeker van pas kan komen!

whatsapp_backup

Backup Text for Whats
Backup Text for Whats
Ontwikkelaar: SMeiTi
Prijs: Gratis

Dashdow WhatsApp

De applicatie Dashdow WhatsApp hebben we onlangs nog besproken op DroidApp. Met deze applicatie krijg je op een mooiere manier melding van nieuwe WhatsApp-berichten. De chat-heads kennen we van Facebook (Messenger) maar zijn dus nu ook uitgebracht voor de chat-app WhatsApp. Lees hier onze review van Dashdow WhatsApp.

dashdow

Dashdow What App
Dashdow What App
Ontwikkelaar: Stallware
Prijs: Gratis

Paint for WhatsApp

Met Paint for WhatsApp kan je tekeningen sturen naar je vrienden. Wanneer je in het chat-venster klikt op de paperclip, galerij aanklikt en vervolgens Paint selecteert, kan het tekenen beginnen. Door met je vinger gebruik te maken van de verschillende kleuren ben je even later wellicht de nieuwe Picasso.

paint for whatsapp

Paint for Whatsapp
Paint for Whatsapp
Ontwikkelaar: DSKWRK
Prijs: Gratis

Text Multiplier for WhatsApp

Even iets duidelijk maken aan je verliefde, of juist helemaal klaar met je ex :)? Dan is de applicatie Text Multiplier for WhatsApp wellicht een uitkomst. Met deze applicatie kan je de ander platgooien met hetzelfde bericht. Je voert een tekst in en selecteert vervolgens hoeveel keer het verstuurd moet worden naar de ander.

Text Multiplier for WhatsApp

Text Multiplier For WhatsApp
Text Multiplier For WhatsApp
Ontwikkelaar: Remola
Prijs: Gratis+

Magic Cleaner for WhatsApp

Met Magic Cleaner for WhatsApp wordt er eens flink opgeruimd in de mediabibliotheek. We delen wat af met zijn allen via WhatsApp. Van cartoons tot screenshots en van huisdieren-foto’s tot familie-video’s. De applicatie mest op een slimme manier je foto’s uit waardoor je weer veel opslagruimte kunt besparen. Alles over deze app lees je in het artikel Magic Cleaner for WhatsApp.

Magic Cleaner for WhatsApp

Siftr Magic Cleaner
Siftr Magic Cleaner
Prijs: Gratis

WhatStat

WhatsApp jij ook zoveel? Met de applicatie WhatStat kan je aanvullende statistieken bekijken over je WhatsApp-gebruik. Je kan zien met wie je het meest WhatsApp’t en hoevaak jij, en hoevaak de ander dan een bericht stuurt. Daarnaast kan je op verschillende manieren de resultaten sorteren. Ook de tijdstippen waarop je het meest actief bent kun je inzien en op welke dag je het vaakst de applicatie gebruikt.

whatstat

WhatStat
WhatStat
Ontwikkelaar: Android Appetizers
Prijs: Gratis+

WhatsTools

Met de WhatsTools applicatie kan je verschillende bestanden delen via WhatsApp. Je kunt bestanden met een grootte van maximaal 1GB verzenden en uitwisselen. Of het nou een muzieknummer is of iets anders dat je standaard niet via WhatsApp kunt versturen, het kan wel met WhatsTools.

WhatsTools

WhatsTools: Share File Via IM
WhatsTools: Share File Via IM
Ontwikkelaar: Four Big Brothers
Prijs: Gratis

Best Status Collection

Weet jij ook niet meer welke status je wilt hebben voor je WhatsApp-profiel? Standaard staat er ‘Hi there, I’m using WhatsApp’ of ‘Available’. Om inspiratie op te doen voor je nieuwe status is er de applicatie Best Status Collection. De statussen zijn Engelstalig. Volgens de ontwikkelaar van de applicatie is er keus uit voldoende categorieën met talloze statussen.

Best Status Collection

Best Status Collection
Best Status Collection
Ontwikkelaar: Sofu Entertainment
Prijs: Gratis

Lock for WhatsApp (WhatsLock)

Met WhatsLock kan je de WhatsApp-applicatie beveiligen met een veiligheidspatroon of wachtwoord. Hierdoor kan alleen jij met je ingestelde pincode of andere manier van beveiliging bij je berichten. Handig als je overal je telefoon laat slingeren of gewoon niet wilt dat iemand anders je WhatsApp-berichten kan bereiken.

whatslock

Lock for apps (WhatsLock)
Lock for apps (WhatsLock)
Ontwikkelaar: Mobisec
Prijs: Gratis+

Bekijk ook:

We hebben dit overzicht voor het laatst bijgewerkt op 5 juni 2016.

Lees ook

Reageer op dit artikel