Dit zijn de 50+ beste Android-apps van 2015

We hebben op DroidApp veel applicaties behandeld. Aan het einde van het jaar hebben we een selectie voor je gemaakt met de 50 beste Android-apps van 2015. De apps variëren van applicaties voor onderweg tot games en van weer-apps tot aan boodschappen-apps. In het overzicht hebben we ook Android-apps staan die minder bekend zijn.

Beste apps van 2015

In de Google Play Store is het aanbod van apps en games enorm. Honderdduizenden applicaties zijn er te downloaden en misschien zie je door de bomen het bos niet meer. DroidApp heeft de afgelopen twaalf maanden (en ook daarvoor) tal van applicaties behandeld. We hebben de vijftig beste Android-apps van 2015 voor je op een rij gezet, in willekeurige volgorde. Ben je er klaar voor?

Bekijk ook: 

Dit zijn de 10 beste Android-smartphones van 2015

Het grote Android jaaroverzicht 2015: dit gebeurde er allemaal

Telegram

Telegram 3.2.5Telegram is op de redactie van DroidApp een vaak gebruikte applicatie. De dienst werkt naadloos op vrijwel alle denkbare platformen en kreeg in 2015 fijne updates. Functies die hierbij werden toegevoegd waren de link-previews, kanalen (waardoor je nu DroidApp op Telegram kunt volgen) en stickers. Ook kan je gemakkelijk in Telegram GIF’jes versturen en bestanden uitwisselen.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

WhatsApp

WhatsApp link previewIn 2015 kreeg WhatsApp eindelijk de update waar we toch wel op zaten te wachten; Material Design. WhatsApp is de populairste applicatie en dus worden er regelmatig updates uitgebracht. Dit jaar konden we ook de belfunctie in WhatsApp terugvinden en komt er binnenkort ondersteuning voor documenten.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Google Maps

Google Maps 9.17Google Maps is een onmisbare applicatie voor veel mensen. Niet alleen voor het navigeren, uitstippelen van je reis, het bekijken van Google Street View-beelden en de timeline maar nu ook om offline mee te navigeren. Door bepaalde regio’s op te slaan op je apparaat kan je nu deze kaarten gebruiken zonder internetverbinding. De kaarten blijven vervolgens dertig dagen bewaard op je smartphone, daarna moet je ze opnieuw downloaden.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Opera Max

Opera MaxOpera Max is een onwijs handige applicatie om veel data mee te besparen. Niet alleen binnen Nederland is Opera Max nuttig, ook als je op vakantie bent kan je zonder het te merken veel MB’s besparen. De data wordt gecomprimeerd en je kunt per app aangeven of er data bespaard mag worden. Lees ook onze uitgebreide Opera Max review.

HERE Maps

HEREHERE is ontwikkeld door de ontwikkelafdeling van Nokia. De kaarten-app laat je in meer dan 100 landen gratis en offline navigeren, met spraakbesturing. Dit jaar hebben verschillende Duitse autofabrikanten samen de app HERE overgenomen. Handig aan HERE is dat navigatie ook gebruikt kan worden met internetverbinding, waardoor je ook een andere route voorgesteld krijgt als er een file op je route ontstaat. Op de redactie zijn we erg enthousiast over de app HERE en verkiezen HERE voor navigeren (zeker in het buitenland) boven Google Maps. Lees ook onze Google Maps – HERE vergelijking.

HERE WeGo Maps & Navigation
HERE WeGo Maps & Navigation
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Weer & Buienradar (WetterApp)

WetterApp Weer & BuienradarDeze zomer hebben we voor het tweede jaar op rij de grote weer-app test gehouden. In de weer-app test 2014 kwam de Duitse weer-app WetterApp als beste uit de bus en liet daarbij nummer twee ver achter zich. Ook in de weer-app test 2015 kwam de inmiddels naar het Nederlands vertaalde app als beste uit de bus. In 2015 kreeg de applicatie voor de Nederlandse markt de naam ‘Weer & Buienradar’.

Weer & Radar - regenradar
Weer & Radar - regenradar
Ontwikkelaar: WetterOnline GmbH
Prijs: Gratis+

Wonderwall

WonderwallWonderwall is een strak vormgegeven wallpaper-app die we ook in een uitgebreide Wonderwall review hebben behandeld. Wonderwall onderscheidt zich van de rest van de wallpaper-apps doordat de foto’s in de app handmatig toegevoegd worden. Iedere dag wordt er een nieuwe foto toegevoegd die je kunt instellen als achtergrond. Uniek aan Wonderwall is dat om de zoveel tijd automatisch de achtergrond kan veranderen, waarbij er rekening gehouden wordt met je voorkeuren.

Wonderwall - Wallpapers
Wonderwall - Wallpapers
Ontwikkelaar: Ignace
Prijs: Gratis+

Klippa

KlippaKlippa is een applicatie van Nederlandse bodem en is ideaal voor degenen die af wil van de papieren bonnetjes. In de applicatie kan je bonnetjes scannen en opslaan. Niet alleen op je smartphone kun je deze vervolgens bekijken, ook via de website van Klippa kan je inloggen met je account. In een handig overzicht vind je ook statistieken, grafieken en de mogelijkheid om een bonnetje te delen. Alles over deze slimme app lees je in onze Klippa review.

Klippa
Klippa
Ontwikkelaar: Klippa App BV
Prijs: Gratis+

Floatify

Floatify 8.0De app Floatify geeft je de mogelijkheid om de weergave van notificaties aan te passen naar eigen wens. De mogelijkheden die Floatify te bieden heeft zijn erg uitgebreid en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met de functie ‘DirectReply’ vooraf ingestelde antwoorden te verzenden vanuit het notificatievenster. Er zijn verschillende thema’s beschikbaar om je meldingen in te tonen; kies je voor de Apple iOS-stijl, of toch voor de Google Now-stijl?

Floatify Lockscreen
Floatify Lockscreen
Ontwikkelaar: Jawomo
Prijs: Gratis

Kleding.nl

Kleding.nl appGeen zin om door de winkelstraten te moeten struinen naar kleding, of alle webwinkels af te gaan? Dit jaar kwam de Kleding.nl app uit en deze helpt je bij de zoektocht naar kleding. In de app kan je kiezen wat voor soort kleding je zoekt (t-shirt, trui, vest, jurk etc.) en vervolgens kan je kleuren en andere filters instellen. Een compleet overzicht is het resultaat en daarbij zie je direct bij welke (web-)winkel je het kunt bestellen. Een interessante app!

Kleding.nl
Kleding.nl
Ontwikkelaar: Kleding B.V.
Prijs: Gratis

Morecast

MorecastWe schreven dit jaar een uitgebreide review over de app Morecast. Deze weer-app omschrijft zichzelf als een ‘premium weer-app’ zonder advertenties. De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid en een korte test doet vermoeden dat de app vrij accuraat is. Morecast heeft laat je op een overzichtelijke manier zien wat het weer nu is, en wat het de komende dagen voor weer wordt. Daarnaast kan je gebruik maken van een routeplanner die rekening houdt met het weer, talloze webcams bekijken van over de hele wereld en het weer in twee plaatsen vergelijken. Lees hier onze uitgebreide Morecast review.

Weer, Weerradar & Widget - Morecast
Weer, Weerradar & Widget - Morecast
Ontwikkelaar: UBIMET
Prijs: Gratis+

AZ Screen Recorder

AZ Screen RecorderSoms is het maken van een schermopname in de vorm van een video in plaats van een screenshot net wat handiger. Bijvoorbeeld om iets te laten zien of uit te leggen. Met de applicatie AZ Screen Recorder maak je op een gemakkelijke manier een video van je scherm. Dit jaar kreeg de app een update waarmee je ook in de gratis versie een watermerk en tekst kunt toevoegen. Lees ook de AZ Screen Recorder review.

AZ Screen Recorder - No Root
AZ Screen Recorder - No Root
Ontwikkelaar: AZ Screen Recorder
Prijs: Gratis+

Pixels

PixelsMet Pixels (review) vind je razendsnel een achtergrond voor je smartphone in hoge resolutie. Alle beelden die in de applicatie zijn te vinden, zijn rechtenvrij. De wallpapers in Pixels zijn gecategoriseerd, zoals natuur, architectuur, bloemen en zonsondergangen. De app Pixels zelf is vormgegeven in Material Design en je kunt een wallpaper toevoegen aan favorieten zodat je hem eventueel later kunt instellen als achtergrond.

Wallpapers HD - PIXELS
Wallpapers HD - PIXELS
Ontwikkelaar: PIXELS
Prijs: Gratis

Fuelio

fuelioVoor de automobilist is Fuelio een uitstekende applicatie. Fuelio helpt je met het bijhouden van het brandstofverbruik van je auto. Dit jaar werd Fuelio 5.3.0 uitgebracht waarbij het mogelijk werd om rapporten aan te maken. Je krijgt hiermee een compleet overzicht van de brandstofkosten die je maakt en dit document kan je vervolgens delen met anderen. In onze Fuelio review bespraken we de interessante mogelijkheden al, want je krijgt erg veel informatie over je auto. Een absolute aanrader.

Fuelio: brandstof en kosten
Fuelio: brandstof en kosten
Ontwikkelaar: Sygic.
Prijs: Gratis

Tweetings

TweetingsTweetings is een enorm uitgebreide Twitter-app voor Android. De mogelijkheden zijn erg uitgebreid en de app is ook te gebruiken op de smartwatch met Android Wear. Op het gebied van vormgeving en design zal Tweetings je niet teleurstellen; want daar is vrijwel elk onderdeel aan te passen. Het strakke Material Design is niet alleen met kleuren aan te passen, ook de previews, tabbladen, indeling en dergelijke is te personaliseren. Lees ook de Tweetings review.

Tweetings for Twitter
Tweetings for Twitter
Ontwikkelaar: RBD Solutions Limited
Prijs: € 2,49+

Google Foto’s

Google Foto'sGoogle bracht dit jaar een vernieuwde applicatie uit voor haar fotodienst Google Photos. De foto-app Google Foto’s is gratis te gebruiken en sinds enkele weken geleden is het ook mogelijk om met meerdere mensen aan hetzelfde album te werken. Hierdoor kan je gemakkelijk de door elkaar gemaakte foto’s, bijvoorbeeld van een feest, verzamelen en uitwisselen. Google Foto’s heeft ook de mogelijkheid om foto’s en video’s in de cloud op te slaan als backup.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Gallery Doctor

Gallery DoctorOf je nou veel foto’s maakt of een liefhebber bent van het maken van screenshots, je galerij op je smartphone kan zomaar bomvol foto’s staan die eigenlijk niet echt bewaard hoeven worden. Met Gallery Doctor kan je door te swipen door je foto’s net als bij Tinder een foto bewaren of verwijderen. Per ongeluk toch verwijderd, je hebt altijd nog een korte ‘bedenktijd’ om de foto toch te bewaren. De applicatie kijkt hierbij ook naar foto’s die op elkaar lijken waarvan je de beste kunt kiezen.

Gallery Doctor - Photo Cleaner
Gallery Doctor - Photo Cleaner
Ontwikkelaar: AVG Labs
Prijs: Gratis

Skyro voice-recorder

Skyro Voice RecorderOp vrijwel elke smartphone is standaard een voice-recorder te vinden. Maar heeft deze net zoveel mogelijkheden als de app Skyro? Waarschijnlijk niet. De applicatie Skyro is een gratis spraakrecorder waarbij je veel functies tot je beschikking hebt. Een spraakopname kan je bijvoorbeeld direct in de cloud opslaan in je Dropbox-account. Ook kan je veel aanpassen aan de instellingen en kwaliteit. Lees ook onze Skyro review.

Voice Recorder
Voice Recorder

TapDeck

TapDeck 3.0TapDeck is een slimme wallpaper-app die zorgt voor een achtergrond met een verhaal. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën om zo een passende wallpaper te selecteren. De foto’s worden geladen vanuit Facebook, Reddit, Flickr, Wikipedia en verschillende andere netwerken. Je kunt ook je vrienden volgen op TapDeck en zien welke achtergrond zij aanraden. Ook kan je een wallpaper ‘droppen’ bij je vrienden zodat de achtergrond op hun smartphone direct aangepast wordt aan de door jouw gekozen afbeelding.

Parkopedia

parkopediaParkopedia is een applicatie die je helpt bij het vinden van een parkeerplaats. De naam Parkopedia is een samenvoeging van ‘parkeren’ en ‘Wikipedia’ en is eigenlijk een encyclopedie voor parkeren. Meer dan 38 miljoen parkeerplaatsen zijn er in de app te vinden; verspreid over 75 landen van over heel de wereld. Je vindt bij de parkeerplaatsen de betaalmogelijkheden, de tarieven, openingstijden en eventuele beoordelingen. Een handige applicatie, want je vind ook natuurlijk de routebeschrijving naar de parkeerplaats en in de premium-versie kan je live bijhouden hoeveel plekken er nog vrij zijn.

Parkopedia Parking
Parkopedia Parking
Ontwikkelaar: Parkopedia Ltd
Prijs: Gratis+

Picoo Launcher

Picoo LauncherPicoo Launcher is een lichtgewicht launcher die applicaties kan organiseren per map. Zodat de spelletjes in een aparte map terecht komen en de sociale apps weer in een andere map voor je verzameld worden. Daarnaast draait het bij Picoo Launcher allemaal om eenvoud en snelheid; geen overbodige poespas en gewoon een in Material Design vormgegeven launcher.

Picoo Launcher - Speed & Light
Picoo Launcher - Speed & Light
Ontwikkelaar: PICOO Design
Prijs: Gratis

Forest

Forest appForest is een applicatie die je telefoonverslaving moet bedwingen. Snel je telefoon erbij pakken als je telefoon afgaat, en natuurlijk dan ook maar direct dat ene berichtje beantwoorden. Waarschijnlijk hebben we stiekem allemaal wel een hechte band met onze smartphone. Forest helpt je op een bijzondere manier om hiermee om te gaan. Je plant als het ware een zaadje en die groeit uit tot een volledige boom. Echter kan die boom alleen groeien als de smartphone dertig minuten niet gebruikt wordt. De boom wordt vervolgens geplaatst in het bos. Elke boom staat voor dertig minuten dat je geen apps hebt geopend. Open je wel een app? Dan zal je boom dood gaan.

Forest -Focus for Productivity
Forest -Focus for Productivity
Ontwikkelaar: Seekrtech
Prijs: Gratis+

WiFi Analyzer

wifi analyzerMet WiFi Analyzer krijg je inzicht en tips om je WiFi-verbinding te verbeteren. In ons bericht met WiFi tips benoemen we WiFi Analyzer omdat deze applicatie inzicht geeft in de WiFi-kanalen die in je omgeving worden gebruikt. Wanneer er veel netwerken op eenzelfde kanaal zitten kan dit elkaar verstoren.

Wifi Analyzer
Wifi Analyzer
Ontwikkelaar: farproc
Prijs: Gratis

Ready Contacts

Ready MaterialVoor als je uit bent gekeken op de standaard ‘dialer’ in Android kan je Ready Contacts overwegen. Deze applicatie geeft je toegang tot je contacten in strak Material Design. Daarnaast is de contacten-app voorzien van verschillende thema’s met diverse kleuren zodat je de applicatie helemaal kunt personaliseren. Dankzij de ‘bel-bubbel’ kan je snel met iemand contact opnemen.

Ready Contacts + Dialer
Ready Contacts + Dialer
Ontwikkelaar: Ready
Prijs: Gratis+

Castro

CastroCastro geeft je uitgebreide technische informatie over je smartphone of tablet. Informatie over het CPU, de batterij-status, de temperatuur, details over je mobiele netwerk of WiFi-verbinding en alles over het werkgeheugen en de interne opslagruimte. Je vind alles in de app Castro die vormgegeven is in Material Design.

Castro - system info
Castro - system info
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Sjoprz

SjoprzSjoprz is misschien wel de beste boodschappen-app die er voor Android te vinden is. De applicatie is van Nederlandse bodem en toont tienduizenden producten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Je kunt van vrijwel alle supermarkten de huidige prijzen bekijken van hetzelfde product en zo zien welk product waar het goedkoopste is. Tevens is het mogelijk een boodschappenlijst aan te maken, eventueel met de barcodescanner. Bij verschillende producten vind je ook de voedingswaarden. Een erg handige applicatie.

Sjoprz: Online supermarkt en prijsvergelijker
Sjoprz: Online supermarkt en prijsvergelijker
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Snapseed

Snapseed 2.1 RAWSnapseed is een fijne fotobewerker voor Android. Sinds dit jaar is het in Snapseed mogelijk om RAW-foto’s te bewerken op je smartphone of tablet. Met Snapseed is het mogelijk tal van verbeteringen en optimalisaties uit te voeren op je gemaakte foto’s, tevens kan je ongewenste elementen in een foto eruit filteren. Aan het eind van 2015 maakte ook Adobe bekend dat haar Lightroom-app voor het bewerken van RAW-foto’s gratis beschikbaar werd.

Snapseed
Snapseed
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Sensor Sense

Sensor SenseMet Sensor Sense krijg je alle verschillende resultaten te zien van de sensoren in je smartphone. Je krijgt in overzichtelijk Material Design te zien wat bijvoorbeeld de luchtdruk is, de lichtsterkte, het aantal dB aan geluid en meer informatie over het (mobiele) netwerk en de batterij. De waardes kan je opslaan in een bestand en daarmee ook bijhouden. Sensor Sense is een interessante tool voor Android.

Sensor Sense Toolbox
Sensor Sense Toolbox
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Nokia Mixradio

Nokia MixRadioNokia Mixradio is een gratis applicatie waarmee je naar muziek kunt luisteren. Je kunt kiezen uit verschillende afspeellijsten en genres en een samengestelde playlist beluisteren met jouw favoriete artiesten. Je mag maximaal zes keer per uur, per lijst een nummer overslaan. Mixradio is niet alleen handig om je favoriete muziek te beluisteren, maar ook om nieuwe muziek te ontdekken.

Péago

PéagoVoor vakantiegangers met bestemming Frankrijk is er de app Péago. Péago laat je besparen op tolkosten door een slimme route voor te stellen. Volgens de ontwikkelaar kan het enkele euro’s schelen als je een afrit pakt, een rotonde neemt en vervolgens weer terugkeert naar de hoofdweg. Péago zal je niet helemaal omleiden, zodat je niet over binnenwegen hoeft te rijden met je bepakte auto. Per Péago zal de extra reistijd gemiddeld twee minuten bedragen, maar kan je wel gewoon over de snelwegen blijven rijden. Een aanrader voor de vakantieganger die wil besparen op de tol.

Péago - Slim door Frankrijk.
Péago - Slim door Frankrijk.
Ontwikkelaar: Mufort B.V.
Prijs: Gratis+

Solid Explorer

Solid Explorer 2.0Solid Explorer is in onze ogen de beste bestandsbeheerder voor Android die er te vinden is. De applicatie is geheel vormgegeven in Material Design en heeft erg veel functionaliteiten. Je kunt je Cloud-account koppelen zoals OneDrive en Google Drive en ook op een erg prettige manier bijvoorbeeld je foto’s van een externe geheugenkaart (via USB On-The-Go) kopiëren naar het geheugen van je smartphone of tablet. Een absolute must-have app.

Solid Explorer File Manager
Solid Explorer File Manager
Ontwikkelaar: NeatBytes
Prijs: Gratis+

Unused App Remover

Unused App RemoverUnused App Remover is een applicatie die inzicht geeft in hoe vaak je een applicatie gebruikt. Misschien ben je wel iemand die veel apps en games op zijn smartphone of tablet heeft, maar een groot deel hiervan eigenlijk niet gebruikt. Deze app geeft dit precies aan. Via Unused App Remover kan je direct de applicatie verwijderen of opzoeken in de Play Store.

Unused App Remover
Unused App Remover
Ontwikkelaar: Softbears
Prijs: Gratis

HeadsOff

HeadsOff notificatiesHeadsOff maakt een einde aan de notificatie-ergernis waar je je misschien wel in herkent. Tijdens het spelen van games of het bekijken van een video wil je niet continue een overlappend notificatievenster krijgen. Met de gratis versie worden alle notificaties alleen in de statusbalk getoond en niet als ‘drijvend’ venster, bij de betaalde versie van HeadsOff kan je dit per applicatie in- of uitschakelen.

HeadsOff (Android 5.0)
HeadsOff (Android 5.0)
Ontwikkelaar: Jawomo
Prijs: Gratis

Hexlock

HexlockMet Hexlock kan je applicaties vergrendelen met een wachtwoord of patroon. De app is handig als je je telefoon weleens uitleent aan iemand. Handig aan Hexlock is dat je ook profielen kunt instellen en hieraan apps kunt koppelen. Zo kan je bijvoorbeeld werk-gerelateerde apps beveiligen buiten werktijd en WhatsApp te beveiligen met een pincode of patroon op een ander moment. Hexlock geeft ook de mogelijkheid om te ontgrendelen met je vingerafdruk, maar op moment van schrijven werkt dit alleen op maar een paar toestellen.

Hexlock App Lock & Photo Vault
Hexlock App Lock & Photo Vault
Ontwikkelaar: Liquidum Limited
Prijs: Gratis+

Google Street View

Google Street ViewSinds dit jaar heeft Google een eigen Street View app uitgebracht voor Android. De functie Street View is nog steeds beschikbaar in Google Maps, maar mocht je meer met Street View willen doen; dan is de eigen applicatie interessant. De Street View app werd in september uitgebracht en geeft je de mogelijkheid om ook zelf 360-graden foto’s te uploaden. Ook geeft de app je suggesties om nieuwe plaatsen te ontdekken in de wereld.

Google Street View
Google Street View
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

DigiCal Agenda

DigiCal AgendaDigiCal Agenda is een kalender-app voor Android die dit jaar een fijne Material Design update kreeg. Je kunt in DigiCal kiezen uit zeven verschillende weergaven en je krijgt keuze uit thema’s en widgets. DigiCal Agenda kan gemakkelijk synchroniseren met je Google-account maar ook met Outlook en Exchange. Vrijwel alle opties en mogelijkheden die je zoekt binnen een agenda-app, zijn te vinden in DigiCal Agenda.

DigiCal Agenda
DigiCal Agenda
Ontwikkelaar: Digibites
Prijs: Gratis+

Medisafe

MedisafeMedisafe is een applicatie die je eraan herinnert als het tijd is om je medicijnen in te nemen. Hiervoor heeft Medisafe een aantal humoristische notificatie-geluiden. Je kunt meerdere medicijnen toevoegen en via de statistieken krijg je inzicht in je inname. De app Medisafe heeft ook ondersteuning voor Android Wear en laat je alles heel fijn en prettig instellen.

Medicijn en Pil Herinnering
Medicijn en Pil Herinnering
Ontwikkelaar: Medisafe®
Prijs: Gratis+

InstaSaver

InstaSaverKom je een mooie foto tegen op Instagram? Dankzij de app InstaSaver kan je deze foto (of video) downloaden vanaf Instagram. Eventueel kan je bij het downloaden er ook voor kiezen om de tags en de tekst bij de foto op te slaan. Na het downloaden van de foto wordt hij opgeslagen op je telefoon en kan je hem instellen als achtergrond op je smartphone.

Saver Reposter for instagram
Saver Reposter for instagram
Ontwikkelaar: skwirrl
Prijs: Gratis

Arrow Launcher

Microsoft Arrow LauncherIn oktober bracht Microsoft haar eigen launcher uit voor Android; Arrow Launcher. Deze launcher geeft je snel toegang tot apps, contacten en snelle instellingen. Op basis van je gebruik worden de applicaties gesorteerd. Daarnaast vind je in het venster ‘recent’ ook de gebeurtenissen in chronologische volgorde. Denk hierbij aan het maken van een foto, het bellen met iemand of een binnengekomen e-mailbericht.

Microsoft Launcher
Microsoft Launcher
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Kenteken Opzoeken

Kenteken Opzoeken appOf je nou op zoek bent naar een tweedehands auto of gewoon wat meer informatie wilt hebben over de Porsche van je buurman; met de app Kenteken Opzoeken kan je dit gemakkelijk vinden. Je ziet de status van de APK, milieu-informatie en de prijzen voor de wegenbelasting. Bij een occasion zie je ook direct of de huidige verkoper inderdaad de eerste eigenaar is van de auto. Kortom; de nuttige informatie rondom een auto vind je in de app Kenteken Opzoeken.

Alto Mail

Alto MailAlto Mail is een mail-app die uitgegeven wordt door AOL. Alto Mail laat je mail-accounts koppelen van Gmail, AOL, Yahoo, iCloud, Outlook of een andere dienst. In het dashboard van de app vind je interessante informatie in kaart-weergave. Daarnaast worden bestanden die als bijlage bijgevoegd worden bij een mail ook apart weergegeven in een overzicht. Op deze manier hoef je niet je mailbox door te spitten.

Email - Organized by Alto
Email - Organized by Alto
Ontwikkelaar: AOL Inc.
Prijs: Gratis

Draw Your Game

Draw Your GameDraw Your Game is niet zomaar een spel voor Android; je moet namelijk eerst je eigen parcours tekenen die je vervolgens kunt spelen. Met verschillende kleuren geef je verschillende elementen en objecten aan en ook kan je je eigen karakter kiezen. Leuk aan Draw Your Game is dat je ook levels van anderen kunt spelen. Je kunt doordat je je eigen level tekent ook zelf de moeilijkheidsgraad naar eigen hand zetten.

Draw Your Game
Draw Your Game
Ontwikkelaar: Zero-One
Prijs: Gratis+

Flitsmeister

Flitsmeister BelgiëFlitsmeister is een onmisbare applicatie voor de automobilist. Je blijft met de app van Flitsmeister op de hoogte van flitsers en files in Nederland en sinds dit jaar ook in België. De ontwikkelaars van de gratis flits-app hebben dit jaar hun app nog slimmer en beter gemaakt en wisten ook te melden dat er gewerkt wordt aan een Europese uitrol. In december kreeg Flitsmeister al de mogelijkheid om vaste flitsers in Europa weer te geven.

Flitsmeister
Flitsmeister
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Koken met Aanbiedingen

Koken met AanbiedingenKoken met Aanbiedingen is een applicatie die je niet alleen helpt met het besparen op je boodschappen voor het avondeten, het levert ook gelijk nieuwe inspiratie. Op basis van de dingen die in de aanbieding zijn worden de gerechten met de hand uitgekozen door de makers van de app. Daarnaast kan je zelf aangeven bij welke supermarkt je je boodschappen doet, of juist niet. In de Koken met Aanbiedingen app vind je ook de gerechten en recepten die eerder in de aanbieding waren. Een voordeel is dat je ook kunt aangeven welke ingrediënten je nog in de kast hebt staan, zodat die ook meegenomen kunnen worden in het overzicht.

Texpand

Texpand appMet Texpand kan je tijd besparen tijdens het typen van een bericht. Je kunt snelkoppelingen maken die ervoor zorgen dat tekst aangevuld wordt. Wanneer je bijvoorbeeld in WhatsApp het ingestelde keyword intypt, duikt een symbool op die, nadat er op gedrukt wordt, de ingestelde tekst invoert. Heb je een lange naam dan is Texpand een handige optie. Ook kan er iets variabels ingevuld worden, bijvoorbeeld de datum. Heb je als snelkoppeling ‘datum’ ingesteld en typ je dit in een tekstveld? Dan duikt het symbool op. Wanneer je hierop drukt vervangt Texpand het woord ‘datum’ voor de datum van vandaag. Een praktische tool!

Texpand: Text Expander
Texpand: Text Expander
Ontwikkelaar: Isaias Matewos
Prijs: Gratis+

On Time

On Time - Dynamic App WidgetOn Time is een widget-app die zich aanpast aan het moment van de dag. De widget laat geselecteerde apps zien per dagdeel. Gebruik je in de ochtend vooral de nieuws-apps, je mail en Twitter? Dan voeg je die toe aan apps voor de ochtend. Ben je in de middag vooral bezig met het plaatsen van foto’s op Instagram dan kan je de camera-app en Instagram toevoegen als middag-apps. Een handige applicatie voor degenen die verspreid over de dag verschillende applicaties gebruiken.

On Time - Dynamic Smart Widget
On Time - Dynamic Smart Widget

DirectLease Tankservice

DirectLease Tankservice appZolang de auto’s nog steeds benzine of diesel nodig hebben om vooruit te komen, dan is de applicatie Tankservice van DirectLease absoluut een app die je op je telefoon moet hebben. Met de Tankservice app krijg je inzicht in de brandstofprijzen van tankstations door heel Nederland. Uit eerdere testen van DroidApp blijkt dat de applicatie het vaak bij het juiste eind heeft. Sinds dit jaar heeft de handige app een functie gekregen die de prijsverwachting van de brandstof voor morgen laat zien bij bepaalde tankstations. Zo weet je precies of je vandaag, of beter morgen kunt tanken.

DirectLease Tankservice
DirectLease Tankservice
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

OVinfo

OVinfoEind december bracht de Nederlandse ontwikkelaar van OVinfo een erg fijne update uit voor de ov-app. OVinfo 4.0 was geboren en kreeg Material Design en een aantal nieuwe functies. Vanaf nu vind je in de app een kaart waarop je kunt zien waar de bus momenteel rijdt en met welke snelheid. OVinfo is hier op de redactie een van de meest gebruikte apps voor Android; je ziet precies of je moet rennen voor de bus of dat je rustig aan kunt doen omdat hij nog vier haltes verderop staat. Lees ook onze OVinfo 4.0 review.

OVinfo
OVinfo
Ontwikkelaar: OVapi
Prijs: Gratis+

GT Racing 2

GT Racing 2Op de Nederlandse wegen zijn we gebonden aan de maximum-snelheid van hoogstens 130 km/u. Met GT Racing 2 heb je een fijne, uitdagende race-game op je smartphone of tablet. Geen opdringerige reclames of in-app aankopen maken het spel nog leuker. De graphics zijn erg goed en fijne hulpmiddelen zorgen ervoor dat je niet onnodig lang vast zit in hetzelfde level. Een aanrader voor degenen die graag het gaspedaal diep in willen trappen zonder een boete te krijgen.

GT Racing 2: real car game
GT Racing 2: real car game
Ontwikkelaar: Gameloft SE
Prijs: Gratis+

DroidApp App

DroidApp App 1.1In 2015 lanceerde DroidApp haar eigen Android-app: de DroidApp App. Natuurlijk hoort ook deze app in je menu met apps. Je vindt in de DroidApp App het laatste Android-nieuws maar ook krijg je toegang tot de meest interessante apps, uitgebreide reviews en achtergrondartikelen. In de DroidApp App kan je ervoor kiezen om notificaties in te schakelen zodat je helemaal niets meer hoeft te missen. Ook in 2016 zullen we weer updates uitbrengen voor de DroidApp App.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

App specials

In 2015 heeft DroidApp ook verschillende specials gepubliceerd; zogenoemde lijsten waarbij we apps hebben gebundeld binnen een bepaald onderwerp. Alle Android app-specials vind je in ons special-overzicht, maar we zetten ze hieronder voor je op een rij.

WhatsApp-header

Voor WhatsApp:

Android vakantie header

Vakantie, reis en seizoen app-specials

School header

Overige app-specials

En natuurlijk de uitgebreide weer-app test 2015.

Wat was jouw favoriete app van 2015?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel