Parkopedia: de beste parkeer-app voor Android (review)

Parkeren in hartje Amsterdam is niet alleen duur, het kan soms nog best lang duren voordat je een plek gevonden hebt. De applicatie Parkopedia is misschien wel de beste parkeer-app die er te vinden is voor Android. Waarom? Dat vertellen we in de uitgebreide Parkopedia review.

Parkopedia

We zullen maar gelijk met de deur in huis vallen: Parkopedia is misschien wel de beste parkeer-app voor Android. De naam Parkopedia is volgens de ontwikkelaars ontstaan door ‘parkeren’ en online-encyclopedie Wikipedia. Parkopedia is een geweldige applicatie met vele handige mogelijkheden.

parkopedia

Niet alleen van Nederlandse dorpen en steden krijg je inzicht in de prijzen van parkeerplaatsen. In totaal worden meer dan 38 miljoen parkeerplaatsen gevonden in de app verspreid over 52 landen. Gebruikers kunnen zelf ook een parkeerplaats toevoegen door een foto te maken met de smartphone.

parkopedia

Parkeerplaatsen

Per parkeerplaats is de prijs per uur, 24 uur of andere periodes te vinden. Je kan ook de capaciteit vinden van hoeveel plaats er is en de afstand tot de parkeerplaats. Verder vind je er de openingstijden, het adres, een eventueel telefoonnummer, beoordelingen van andere Parkopedia-gebruikers.

Wanneer er bij een parkeerplaats Google Streetview beschikbaar is, krijg je die ook bij het overzicht te zien. Je kan ook een foto toevoegen van een parkeergarage of parkeerplaats. Bij Parkopedia kan je punten verdienen door foto’s toe te voegen, informatie aan te vullen of om een parkeerplaats een beoordeling te geven.

parkopedia

Punten in Parkopedia

Met de punten in Parkopedia kan je premium functies aanschaffen. Mocht je niet het aantal punten af willen wachten kan je ook tegen betaling de premium functies krijgen. De eerste zeven dagen zijn gratis en vervolgens voor 1,99 euro per jaar toegang krijgen tot meer functies. Wat je dan krijgt zijn meer filtermogelijkheden zoals filteren op gratis pareerplaatsen, parkeerplaatsen met oplaadpunt, P+R en filteren op verschillende hoogtes. Daarbij krijg je realtime beschikbaarheid van parkeerplaatsen.

parkopedia

Sinds de laatste update van Parkopedia kan je de applicatie ook in het Nederlands gebruiken. Wanneer je wijzigingen wilt doorvoeren aan een parkeerplaats of er een wilt toevoegen dien je in de buurt te zijn. Wanneer je dit vergeet, kan je dit dus niet achteraf doen. Wat Parkopedia interessant maakt is dat ze zeggen alles streng te controleren. Parkopedia hanteert een zero-tolerance beleid als het gaat om spam.

parkopedia

Je kan Parkopedia gebruiken door een account aan te maken via Facebook of e-mail. Maar je kunt er ook voor kiezen om Parkopedia te gebruiken zonder account. Parkopedia is via onderstaande button gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Bekijk ook:

Parkopedia Parking
Parkopedia Parking
Ontwikkelaar: Parkopedia Ltd
Prijs: Gratis+
Parkopedia
 • 8.5/10
  Vormgeving - 8.5/10
 • 8.1/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.1/10
 • 8.2/10
  Mogelijkheden - 8.2/10
 • 7.5/10
  Snelheid - 7.5/10
 • 9/10
  Privacy - 9.0/10
8.3/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Erg handig
 • Gratis
 • Geen reclame
 • Puntensysteem voor premium

Minpunten

 • Niet achteraf input geven
 • Parkeerplaats toevoegen werkt niet altijd even lekker

Lees ook

Reageer op dit artikel