DirectLease Tankservice: eenvoudig besparen op de brandstofkosten (review)

Met DirectLease Tankservice kan je besparen op de brandstofkosten bij de pomp. Handig, nu in 2014 de accijns op diesel en LPG  zijn verhoogd in Nederland. Omdat naast Diesel en LPG ook benzine qua kosten de pan uit rijst, wil je op elke liter brandstof besparen. Met deze applicatie kan je er achter komen of je een aantal cent per liter kan besparen, door een paar meter verder te rijden.

DirectLease Tankservice

De Tankservice applicatie van DirectLease is voor diegene bedoeld die niet meer wil betalen voor brandstof dan nodig is. Met DirectLease Tankservice heb ik door een paar meter verder te rijden, zeven cent per liter bespaard. Dit maakt de applicatie ook voor degene die niet zo vaak op de weg zit, interessant.

Op een kaart zie je vervolgens aan de hand van verschillende kleuren, welke brandstof, waar het goedkoopst is. Tijdens de verschillende tests die ik heb gedaan kwamen de prijzen vrij goed overeen met de prijs aan de pomp. Soms verschilde de literprijs een of twee cent, maar geen grotere verschillen gemerkt.

DirectLease Tankservice

In de applicatie van DirectLease kan je aangeven welke brandstof je tankt, en vervolgens zie je op de kaart, of in een lijst een overzicht van de verschillende pompstations. Je kan dus in een oogopslag al zien of, en hoeveel cent je kan besparen op je brandstofkosten. Tankstations kunnen niet alleen op brandstof gefilterd worden, maar je kan ook aangeven dat je alleen tankstations van een bepaald merk wilt zien.

DirectLease Tankservice

Mocht je tijdens een lange reis behoefte hebben aan een vers broodje, dan laat de Tankservice die ook zien. Verder kan je tankstations weergeven met een wasstraat, 24-uurs service of met de mogelijkheid tot het huren van een aanhangwagen. Met de toepassing kan ook gekozen worden voor een onbemand tankstation, of juist wel bemand.

Wanneer een tankstation aangetikt wordt, worden de prijzen, openingstijden, locatiegegevens en overige informatie weergegeven. Vanuit de applicatie kan vervolgens direct het desbetreffende tankstation gebeld worden of kan er naar toe genavigeerd worden.

DirectLease Tankservice

DirectLease Tankservice is gratis te downloaden uit de Play Store. De toepassing is 2,6 MB groot en is uiteraard Nederlandstalig. In DirectLease Tankservice zitten geen advertenties en heeft geen overbodige permissies nodig voor de installatie van de applicatie.

Het is natuurlijk niet ‘goedkoper’ om kilometers om te gaan rijden voor een liter brandstof die drie cent goedkoper is. Echter kan het prijsverschil al groot zijn, als je kijkt naar het tankstation die 300 meter verderop zit. Kan je toch mooi die bespaarde euro’s in je portemonnee houden. We blijven tenslotte Hollanders.

DirectLease Tankservice
DirectLease Tankservice
Ontwikkelaar: App It Up
Prijs: Gratis
DirectLease Tankservice
 • 8.3/10
  Vormgeving - 8.3/10
 • 8.8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.8/10
 • 9.2/10
  Mogelijkheden - 9.2/10
 • 8.9/10
  Snelheid - 8.9/10
 • 8.5/10
  Privacy - 8.5/10
8.7/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Komt bijna altijd overeen met werkelijke prijs aan de pomp
 • Filteren op verschillende punten
 • Duidelijk

Minpunten

 • Tankstations kunnen niet opgeslagen worden als favoriet, om ze later snel weer terug te vinden

Lees ook

Reageer op dit artikel