Google Now gaat onthouden waar je je auto hebt geparkeerd

Google Now heeft weer een update gekregen. De toepassing gaat vanaf nu onthouden waar je je auto hebt geparkeerd. De parkeerlocatie-functie in Google Now is bijvoorbeeld een uitkomst voor diegenen die na een dag shoppen, zich niet meer kan herinneren waar de auto geparkeerd stond.

google now parking parkeren

Onlangs kwam er al een update uit voor Google Now, waarin het mogelijk werd om snel een locatie te vinden van een hotel of restaurant. Daarnaast gaat Google Now zich meer personaliseren door het weergeven van nieuwsberichten die voor jou relevant zijn. Nu is de toepassing Google Now weer voorzien van een update.

Als je bent vergeten waar je ook alweer je auto hebt geparkeerd, kan Google Now je helpen met het terugvinden van je auto. De functie wordt ingeschakeld als je als vervoersmiddel ‘auto’ hebt gekozen in Google Now. Ook kan bekeken worden op welke parkeerplaatsen je je auto in het verleden hebt geplaatst.

Aan de hand van de sensoren wordt herkend of de gebruiker een bewegend voertuig verlaat. Google geeft aan dat de applicatie ook kan aangeven dat je je auto ergens geparkeerd hebt, wanneer je bijvoorbeeld de bus verlaat. De functie om Google Now je parkeerlocatie te onthouden of weer te geven, kan indien gewenst ook uitgeschakeld worden.

Lees ook

Reageer op dit artikel