Google Now voegt gecategoriseerd nieuws in kaartenstijl toe

Google Now gaat gepersonaliseerde nieuwsberichten weergeven in de applicatie. De nieuwsberichten worden gecategoriseerd weergegeven in de kenmerkende Google Now kaarten-stijl.

Nieuwsberichten worden toegevoegd aan de applicatie Google Now. Het nieuws wordt samengesteld uit eerdere Google zoekopdrachten of categorieën die je gebruikt via bijvoorbeeld de website van Google Nieuws.

google now nieuws duitsland
Google Now gaat gecategoriseerd nieuws weergeven (foto)

De nieuwe functionaliteit in Google Now is al uitgerold in Duitsland, maar nog niet officieel aangekondigd door Google. Onder de kaart met het nieuwsbericht is er de mogelijkheid om meer nieuws uit die categorie te bekijken.

google now nieuws duitsland
Het andere nieuws uit die categorie (foto)

In de VS onder andere was het al wel mogelijk om nieuws weer te laten geven in Google Now, maar niet de mogelijkheid tot het bekijken van andere nieuwsberichten uit die categorie. Daarnaast lijkt Google Now het nieuws nog meer te personaliseren door het nieuws af te stemmen op eerdere Google zoekopdrachten.

Zoals gezegd is de nieuwe functie in Google Now opgedoken bij verschillende gebruikers in Duitsland. In Nederland is dit zover bekend nog niet beschikbaar.

Als je op je eigen toestel in Google Now, de nieuwsberichten in kaartenstijl ineens ziet verschijnen, horen we dat uiteraard graag!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel