Google Search uitgebreid met zoeken naar hotels en restaurants

Google Search, in Nederland beter bekend als Google Zoeken, breidt haar applicatie uit met het weergeven van hotels en restaurants. Het zoeken van zowel via tekst, als via een spraakopdracht. De functionaliteit komt ook beschikbaar in Google Now.

Google heeft in de Verenigde Staten Google Search een update gegeven waarna het hotels en restaurants in de buurt kan vinden. Uiteraard kan via de zoekbalk een hotel of restaurant in de buurt gevonden worden, maar je kan ook middels een spraakopdracht Google Search bedienen. De functionaliteit is ook in Google Now beschikbaar.

google search now
Bron: AndroidAuthority

Middels spraakbediening kan je Google Search opdracht geven met bijvoorbeeld “Show me some hotels in San Francisco” of “show me some restaurants in San Francisco”. Vervolgens verschijnt een waslijst aan verschillende restaurants of hotels. Google biedt de mogelijkheid om te filteren op prijs of beoordeling. Bij hotels kan bijvoorbeeld gelijk op datum gefilterd worden, bij restaurants op de soort keuken en de openingstijden.

Op dit moment is het zoeken naar restaurants en hotels enkel in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Google heeft nog niet bekend gemaakt of het de uitbreiding van Google Search ook buiten de Verenigde Staten uit zal brengen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel