Google voert Material Design definitief door in mobiele website

Google is zojuist begonnen met het doorvoeren van het Material Design in de mobiele website. De nieuwe vormgeving met de moderne uitstraling werd in oktober al getest, en vrijdagavond is Google begonnen met het uitrollen ervan.

google-web

Google is vrijdagavond begonnen met het uitrollen van de Material Design-vormgeving in de mobiele website. Met de vernieuwde vormgeving van de mobiele website oogt de Google-website een stuk moderner op de smartphone.

Google web material design

In oktober doken de eerste beelden al op van de Material-vormgeving in de mobiele website van Google. Het zoeken naar afbeeldingen in de mobiele website van Google is een stuk strakker vormgegeven. Er verschijnt hierbij een mozaïek-weergave. Webresultaten worden met een ‘fade’ weergegeven. Alle gevonden afbeeldingen worden middels de infinite scroll-methode getoond, dat betekend dat je oneindig kunt scrollen door de zoekresultaten.

google-afbeeldingen

Wanneer er gezocht wordt op de kapsalon, krijgen we een strak vormgegeven venster met een kaart en de nodige informatie. Bij het zoeken naar de supermarkt duikt ook de informatie op over bijvoorbeeld de openingstijden. Daarbij is het mogelijk natuurlijk ook te navigeren of om direct contact op te nemen met het desbetreffende bedrijf.

google-web-maps

De modernisering in de mobiele website brengt ook andere vernieuwingen met zich mee. De mobiele website van Google Maps is ook vernieuwd. Hierin vinden we eveneens de Material-elementen terug en doet erg denken aan de app van Google Maps.

google-restaurant

De mobiele website van Google Maps geeft nu ook beter inzicht in de restaurants en hotels. Vanaf de mobiele website kan je nu filters gebruiken en zo bijvoorbeeld selecteren hoeveel nachten je eventueel zou willen slapen in een hotel. Het overzicht met restaurants is ook in de nieuwe Material Design-look gegoten.

google-hotels

Zoals gezegd wordt de vernieuwde mobiele website vanaf nu uitgerold. Je hoeft hiervoor uiteraard geen update te doen, maar het kan zijn dat het gefaseerd uitgerold wordt. Wat vind jij van de vernieuwde mobiele website van Google?

Lees ook

Reageer op dit artikel