Google Maps 9.0 met Material Design uitgebracht (+ APK)

Google Maps 9.0 is uitgebracht. In versie 9.0 van de kaartendienst van Google is de applicatie voorzien van het moderne Material Design. Google is de laatste tijd druk bezig met het updaten van haar applicaties en vandaag is dus de beurt aan Google Maps. De update voor Google Maps komt zowel naar Android als naar de Apple iPhone.

Google Maps 9.0

In Google Maps 9.0 is het eerste wat opvalt het vernieuwde design, logisch, want de afgelopen tijd bracht Google voor vrijwel elke applicatie al een Material Design-update uit. Vannacht werd nog Google Calendar van een mooie update voorzien. In Google Maps 9.0 wordt er meer gewerkt met de kleuren uit het vernieuwde Material Design en zijn ook schaduw-effecten verwerkt voor de beste gebruikservaring, zo meldt Google. Met de update oogt de applicatie een stuk strakker en is ook Google Maps aan het lijstje met Material Design-apps toegevoegd.

Google Maps 9.0

Icoon en ontdek-functie

Met de nieuwe versie van Google Maps 9.0 is ook het icoon vernieuwd van de Android-app. Uiteraard is het in de nieuwe versie van Google Maps ook gewoon mogelijk de ontdek-functie te gebruiken. Deze wordt bij het starten van de applicatie onder aan in beeld weergegeven. Op deze manier heb je nog sneller toegang tot interessante plekken en bezienswaardigheden in de buurt.

Google Maps 9.0

Google Maps in de Verenigde Staten: OpenTable en Uber

Voor inwoners van de Verenigde Staten wordt OpenTable ondersteund, met deze dienst is het mogelijk om via Google Maps een tafel te reserveren bij een restaurant. Daarnaast wordt Uber ondersteunt. De taxidienst laat reistijden en prijzen zien voor de particuliere taxidienst. Vanuit Google Maps kan dan gelijk een taxirit gereserveerd worden. Ook deze functie werkt alleen in de Verenigde Staten en werkt alleen als de gebruiker de Uber-app geïnstalleerd heeft.

Onlangs schreven we al over een mogelijk grote update voor Google Maps, waarbij een aantal nieuwe functies beschikbaar zouden komen. De tijd zal het leren!

Google Maps 9.0

Downloaden Google Maps 9.0

Google zal in binnen enkele dagen starten met de uitrol van Google Maps 9.0. Hierdoor kan het even duren voordat de update beschikbaar is in de Google Play Store. Wil je niet zolang wachten? Download dan hier de Google Maps 9.0 APK.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

DroidApp.nl is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die ontstaan zijn na het installeren van dit APK-bestand. Dit APK-bestand is voorzien van een digitale handtekening van Google. Hierdoor is de applicatie niet aangepast door derden. Na installatie zal net als de huidige versie van de applicatie, de app gewoon updates ontvangen.

via

Lees ook

Reageer op dit artikel