Google Maps komt met ontdek-functie voor Android

Google Maps krijgt een ontdek-functie in de Android-applicatie. Met de ontdek-functie, ook wel de Explore-functie genaamd, krijg je gepersonaliseerde tips die in de buurt van je huidige locatie plaatsvinden.

Google Maps is begonnen met de uitrol van een ontdek-functie in Google Maps. De update volgt samen met de update van Google Maps naar versie 8.2, welke vorige week beschikbaar kwam voor Android. De functie zal niet in elke stad of regio beschikbaar zijn.

20140724-172152-62512853.jpg

Bij een stedentrip, zoals wij merkte in Berlijn, is de functie bijvoorbeeld wel erg bruikbaar. Op basis van je locatie krijg je gepersonaliseerde tips. De tips en aanbevelingen worden samengesteld aan de hand van het huidige weer, je huidige locatie en je eigen voorkeuren. Je kan de resultaten filteren op maximale loopafstand en het gekozen dagdeel.

20140724-172251-62571772.jpg

De aanbevelingen en tips uit de nieuwe Google Maps ontdek-functie bestaan bijvoorbeeld uit restaurants, uitgaantips en lokale favorieten. De restaurants die weergegeven worden kunnen daarnaast ook nog eens onderverdeeld worden in het type keuken. Bij het overzicht zie je verder de afstand tot de bestemming, de openingstijden en de beoordeling.

Uiteraard kan je bij een gekozen aanbeveling gelijk naar de desbetreffende plaats navigeren met Google Maps. Met de nieuwe Explore-functie in Google Maps wil Google de strijd aangaan met concurrenten als TripAdvisor, Yelp, Foursquare (Swarm) en Facebook Places.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel