Grote update voor Google Maps naar versie 8.2 (+ APK)

Google Maps heeft een grote update gekregen naar versie 8.2. In de nieuwe versie van de kaartendienst-applicatie zijn diverse verbeteringen doorgevoerd. Vooral voor de fietsliefhebbers is Google Maps 8.2 flink verbeterd en biedt Google Maps nu tevens spraakbesturing. 

Google Maps 8.2

Google heeft een nieuwe versie uitgebracht van de kaartendienst Google Maps. Google Maps 8.2 bevat vooral verbeteringen voor de fietsliefhebbers. Bij het plannen van een route is het nu mogelijk om van alle routes, dus de voorgestelde en de alternatieve routes, de hoogte te bekijken. De weergave van de terreinhoogte is handig, zodat je weet hoeveel je moet klimmen. Nu zal dat in Nederland niet snel voorkomen, maar als je naar het buitenland gaat, is dat wel degelijk erg handig.

Google Maps 8.2

Ook nieuw in Google Maps 8.2 is de spraakbesturing. In de applicatie is tijdens het rijden een microfoontje te zien in beeld, waarmee je een spraakopdracht kan uitvoeren. Overigens moet gezegd worden dat dit helaas niet in Nederland beschikbaar is. Overigens lijkt de spraakbesturing nog niet je van het, alleen bij zeer nauwkeurige uitspraak zal Google Maps je opdracht herkennen. Zo is hieronder in de video te zien.

Google Maps 8.2 brengt verder een functionaliteit mee. Bij het plannen van een route kan er ook gekeken worden naar een route met de optie taxidienst Uber, ook deze functie is helaas niet in de Nederlandse versie van Google Maps te vinden. De huidige versie welke in de Play Store is te vinden, is versie 8.1 Die kan via onderstaande button gratis gedownload worden. Wil je nu al Google Maps 8.2 op je smartphone hebben? Dat kan, download dan hier het APK-bestand van Google Maps 8.2.

Hoewel wij het APK-bestand zonder problemen hebben gebruikt, is DroidApp.nl niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die ontstaan zijn na het installeren van dit APK-bestand. Dit APK-bestand is voorzien van een digitale handtekening van Google. Hierdoor is de applicatie niet aangepast door derden. Na installatie zal net als de huidige Play Store versie van de applicatie, de app gewoon updates ontvangen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Via AndroidPolice

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel