Google Maps 8.1 update uitgebracht voor Android

Eerder deze maand bracht Google al een grote update uit voor haar kaartendienst Google Maps. Google heeft wederom een nieuwe versie van Maps, versie 8.1, voor Android uitgebracht en brengt een oude functie terug in de app.

vaals
Nadat Google begin van de maand al versie 8.0 heeft uitgebracht, komt Google nu met een nieuwe update van haar kaartendienst. Google Maps versie 8.1 krijgt namelijk de ondersteuning van terreinweergave weer terug.

Deze kaartfunctie is sinds versie 7.0 om een onduidelijke reden verdwenen uit de app. Google heeft dit echter teruggedraaid, handig voor als je een stukje gaat fietsen, bijvoorbeeld in de buurt van Vaals!

Screenshot_2014-05-29-20-11-56
Ook is het navigatiegedeelte onderhanden genomen, de informatie wordt nu kleiner weergegeven per route tegel, aan de rechterkant de totale afstand en reisduur. Terwijl aan de linkerkant de nadruk komt te liggen op de route, met daarbij het icoontje van de gekozen reismethode.

Screenshot_2014-05-29-21-46-08
Voor het OV zijn er kleine wijzigingen gedaan, de reisduur wordt dikgedrukt weergegeven en ook de loopduur wordt onderaan elk advies getoond. Verder wordt weergegeven hoe vaak een trein of bus vertrekt.

Google Maps 8.1 wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold voor Google Android. Wanneer je nu al gebruik wil maken van de nieuwe functionaliteit in Maps, dan kan je hier de APK downloaden. Google Maps is ook te downloaden uit de Play Store.

Hoewel wij de APK-download zonder problemen hebben gebruikt, is DroidApp.nl niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die ontstaan zijn na het installeren van dit APK-bestand.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel