Grote update Google Maps 8.0 geeft snel toegang tot offline kaarten

Google heeft haar kaartenapplicatie Google Maps bijgewerkt naar versie 8.0. De update voor Google Maps brengt onder meer de snelle toegang tot opgeslagen, offline kaarten terug.

De Android applicatie van Google Maps heeft een update gekregen. De stapsgewijze navigatie geeft nu de aankomsttijd en de totale afstand van de route aan in het beeld. Daarnaast is toegevoegd dat de gebruiker nog sneller toegang heeft tot de alternatieve routes.

Google Maps 8.0 update

Het beheren van de offline kaarten die zijn opgeslagen is verbeterd. De gebruiker heeft sneller toegang tot de opgeslagen kaarten in Google Maps 8.0. Met offline kaarten kunnen delen van een gebied bekeken worden, als je geen netwerkverbinding hebt. De offline kaarten worden wel na dertig dagen verwijderd.

Google Maps 8.0 update    Google Maps 8.0 update

In Google Maps 8.0 kan tevens sneller toegang verkregen worden tot plaatsen die je onlangs beoordeeld hebt. Daarnaast zal Google Maps suggesties tonen voor onlangs bezochte of bekeken plaatsen, om die te beoordelen.

Bij het navigeren met de auto zal Google Maps in de nieuwe versie duidelijk aangeven welke rijstrook je aan moet houden. Dit was al langer in navigatiesystemen van TomTom te vinden, en vanaf nu dus ook in de nieuwe versie van Google Maps. Echter is deze functionaliteit momenteel alleen beschikbaar in Japan, Canada en de VS.

Ook de nieuwe Google Search functie is verwerkt in Google Maps 8.0. Snel een hotel of restaurant vinden in de prijsklasse die jij wilt, kan nu gevonden worden met Google Maps. Met de filters kan de zoekopdracht gespecificeerd worden. Verder kan een route gecombineerd worden met de applicatie van taxidienst Uber. Uber is beschikbaar in een aantal steden, en wanneer deze applicatie geïnstalleerd is op je toestel zal Google Maps je wijzen op deze dienst.

Verder is in Google Maps 8.0 de reisinformatie voor als je wilt reizen met het openbaar vervoer verbeterd. Vanaf nu wordt de totale reistijd inclusief overstappen getoond in het overzicht. Google Maps 8.0 wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold voor Android. Mocht je niet zolang kunnen of willen wachten, dan kan je hier gratis de APK downloaden. Google Maps is ook te downloaden uit de Play Store.

Hoewel wij de APK-download zonder problemen hebben gebruikt, is DroidApp.nl niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die ontstaan zijn na het installeren van dit APK-bestand.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel