Update Google Play Services 6.5 brengt nieuwe functies naar Google-apps (+ APK)

Een update voor Google Play Services naar versie 6.5 brengt nieuwe handige mogelijkheden naar diverse Google-apps. Google heeft de vernieuwingen in Google Play Services 6.5 op een rijtje gezet.

Google Maps

Google Play Services 6.5 brengt onder andere vernieuwingen naar Google Maps. Voor ontwikkelaars wordt het mogelijk om voor hun gebruikers extra functionaliteit toe te voegen aan de app. Gebruikers kunnen voortaan een route plannen binnen een applicatie met Google Maps, zonder dat de applicatie verlaten hoeft te worden. Dat gaat er uit zien zoals onderstaande foto.

playservices_maps

Google Drive

In Google Drive is de synchronisatie voortaan efficiënter geregeld, waardoor de applicatie minder accu zal verbruiken. Ook het in-app zoeken wordt met Google Play Services 6.5 verbetert.

Google Wallet

App-ontwikkelaars kunnen nu ook Google Wallet integreren in hun applicatie om gebruikers te laten doneren. Op deze manier kunnen ontwikkelaars gebruikers vragen om een donatie te doen.

Google Fit

In Google Fit zijn een aantal kleine mogelijkheden toegevoegd. De update maakt het gemakkelijker om pauzes bij te houden van een training, en meerdere soorten activiteiten bij te houden.

Google Play Services 6.5 wordt vanaf nu uitgerold in de Google Play Store. Mocht je niet zolang willen of kunnen wachten, dan kan je hier de Google Play Services 6.5 APK downloaden. Houd er rekening mee dat niet iedere versie van Play Services geschikt is voor ieder toestel. Om zeker van te zijn dat je de juiste versie krijgt, kan je beter wachten op de update, die via de Play Store wordt uitgerold.

Google Play Services
Google Play Services
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Bron: Google, dank voor de aanvulling, Henk!

Lees ook

Reageer op dit artikel