Nokia brengt offline kaartendienst Nokia HERE uit voor Android

Nokia heeft vandaag Nokia HERE uitgebracht voor Android. De gratis kaartendienst van de Finse fabrikant is offline te gebruiken voor bijvoorbeeld navigatie. Opvallend aan het nieuws is dat Nokia een licentieovereenkomst met Samsung heeft gesloten, waardoor Nokia HERE in eerste instantie exclusief beschikbaar zal zijn voor Android-apparaten van Samsung, zoals de Samsung Galaxy S5.

Langere tijd gingen al geruchten dat Nokia de gratis kaartendienst Nokia Here uit zou gaan brengen voor Android. Vandaag is het dan zover, en lanceert Nokia inderdaad de kaartendienst Nokia Here (voorheen Nokia Maps) voor Android. Nokia Here is een gratis applicatie die voorzien is van de meest recente kaarten en welke offline, dus zonder internetverbinding, te gebruiken is.

Nokia Here maakt voor de informatie gebruik van meer dan 80,000 bronnen uit 196 landen. Deze informatiebronnen samen zorgen ervoor dat circa 2,7 miljoen map-updates per dag worden doorgevoerd in Nokia Here, zo meldt Nokia.

nokia_here2

Offline gebruik van Nokia Here

Zoeken naar zogenoemde POI-plaatsen (Points Of Interest) is net als het gebruik van de navigatie allemaal mogelijk. Middels GPS in je smartphone wordt de huidige locatie opgepikt en kan er (in tegenstelling tot Google Maps) gewoon genavigeerd worden zonder internetverbinding. Bij het gebruik van de routebeschrijving kan er gekozen worden voor auto, openbaar vervoer of voor lopend. Net als Google Maps zal ook Nokia Here bij het plannen van een route je drie verschillende reisadviezen geven.

nokia_here_3

Internetverbinding

Wanneer de applicatie wel gebruikt wordt met een internetverbinding, dan kan er gebruik gemaakt worden van realtime-verkeersinformatie en actuele vertrektijden van het openbaar vervoer. Daarnaast kunnen plaatsen en bestemmingen gedeeld worden met anderen. Bestemmingen die als favoriet gemarkeerd worden, kan je vervolgens op elk apparaat bekijken, door de synchronisatie met Nokia Here.

Kaarten in Nokia Here

Nokia Here heeft een uitgebreid aanbod als het om de kaarten gaat. In Nokia Here heeft de gebruiker gratis toegang tot kaarten van circa 200 landen. In 40 landen hiervan is de realtime-verkeersinformatie beschikbaar en daarnaast biedt Nokia Here nog vele andere uitgebreide mogelijkheden. In de komende maanden zal Nokia voor Nokia Here nog meer functionaliteit uitrollen.

Nokia_Here_Android

Samsung

Nokia heeft met smartphone-fabrikant Samsung een exclusieve licentieovereenkomst gesloten. Hierdoor is de applicatie Nokia Here niet voor elk Android-toestel beschikbaar. Enkel diverse apparaten uit de Galaxy-lijn zijn geschikt om Nokia Here op te draaien, zoals de Samsung Galaxy S5. Met Nokia Here kunnen Samsung telefoons verder synchroniseren met de smartwatch van Samsung; de Gear S. Routes kunnen gesynchroniseerd worden met het horloge, en ook kan het gekoppeld worden met locatiedienst Glympse en de Car Mode-app van Samsung.

droidapp_Gear_S_nokia_here

De informatie die Nokia Here voor je heeft, wordt vervolgens op beide schermen van allebei de apparaten weergegeven. Op deze manier kan je gemakkelijk schakelen tussen de verschillende apparaten om je route te vervolgen.

De Samsung Gear S is een smartwatch die draait op het eigen besturingssysteem van Samsung; Tizen. Plannen over de verdere uitrol naar andere merken en eventueel ook wearables met Android Wear zijn verder niet bekend gemaakt.

Beschikbaarheid Nokia Here voor Android

Nokia meldt dat Nokia Here beschikbaar zal komen voor Android, als de Samsung Gear S in de winkels komt te liggen. De verwachting is dat Samsung de Samsung Gear S over een ruime maand, in oktober 2014, in de schappen zal gaan leggen.

Bron: Nokia

Lees ook

Reageer op dit artikel