Kaartendienst Nokia Here komt naar Android; niet exclusief voor Samsung

Nokia heeft bekend gemaakt dat het de kaartendienst Nokia Here niet exclusief voor Samsung uit zal gaan brengen. De dienst waarbij ook offline genavigeerd kan worden zal nog dit jaar verschijnen voor alle Android-apparaten. De dienst komt daarnaast ook voor Apple iOS op de markt. Nokia Here moet de concurrentie aangaan met Google Maps, en heeft hiervoor al een grote voorsprong.

Vorige week maakte Nokia bekend dat het de kaartendienst Nokia Here uit gaat brengen voor Android, maar alleen voor geselecteerde Samsung-apparaten. Nu heeft Sean Fernback van Nokia exclusief tegenover The Wall Street Journal bevestigd dat de exclusiviteit voor Samsung niet voor lange tijd is. Samsung zou met de Galaxy-toestellen en de Tizen-smartwatch Gear S de exclusieve primeur krijgen om Nokia Here op Android te gebruiken.

nokia_here_3

Nokia Here zal namelijk eind 2014 ook voor andere Android smartphones beschikbaar komen. Daarnaast zullen Apple iPhone-gebruikers ook de app Nokia Here kunnen downloaden. Volgens Fernback zijn Android-gebruikers op zoek naar alternatieven voor Google Maps. Nokia Here heeft met de offline navigatie mogelijkheid al een grote voorsprong op diensten als Google Maps.

Nokia Here wordt zoals gezegd eind 2014 verwacht voor andere Android-telefoons. In oktober wordt Nokia Here vermoedelijk uitgerold voor bezitters van de Samsung Galaxy en de Gear S met Tizen. Lees hier alles over de mogelijkheden in Nokia Here voor Android.

Via: PhoneArena

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel