Google Maps bestaat 10 jaar (infographic)

Google Maps bestaat 10 jaar. De populaire kaartendienst van Google heeft in de afgelopen jaren tal van vernieuwingen, uitbreidingen en bijzonderheden met zich meegebracht.

Gisteren bestond Google Maps tien jaar. Op 8 februari 2005 kwam Google Maps naar de desktop. In april kwam Google Maps naar de mobiele telefoon, maar alleen voor gebruikers in de Verenigde Staten. In 2007 werd Google Maps uitgebreid met Google StreetView.

Google Maps rijstrook

De navigatie zoals we die kennen is nu misschien wel de normaalste zaak geworden met Google Maps. Toch bestaat de zogenoemde turn-by-turn navigatie binnen Google Maps pas sinds oktober 2009. In december 2012 kwam Google Maps ook uit voor Apple iOS, waardoor het niet enkel meer en alleen voor Android-bezitters beschikbaar was.

Google Maps 9.0

 

Google nam in juni 2013 de dienst Waze over, die voor een betere levering van verkeersinformatie moest zorgen. Ook het melden van ongelukken werd gedaan via Waze en wordt tot op de dag van vandaag nog altijd weergegeven in Google Maps.

Ondertussen heeft Google Maps er een reeks concurrenten bij gekregen. Sinds een aantal maanden doet vooral Nokia met HERE hier een poging tot. En dat lijkt aardig te lukken met HERE. Het wachten is nu op het volledig offline van kaarten en offline navigeren met Google Maps. Het is nog niet duidelijk of, en zo ja, wanneer we dat kunnen verwachten.

google maps 10 jaar infographic

Google Duitsland plaatste op Twitter een infographic die de hoogtepunten van Google Maps van de afgelopen tien jaar uitlicht.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

via Curved

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel