Google Maps breidt mogelijkheden uit: voorbode van grote update

Google heeft nieuwe functies beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars, die gebruik willen maken van Google Maps. Google Maps is nog steeds een van de meest gebruikte Google-diensten wereldwijd en dat succes wil Google nu verder voortzetten. De nieuwe mogelijkheden lijken een voorbode te zijn van een grote update voor de Android-app van Google Maps.

Google heeft bekend gemaakt dat het de mogelijkheden voor ontwikkelaars uit zal gaan breiden. De nieuwe mogelijkheden in Google Maps maken het mogelijk om in een app of website van een derde partij, plaatsen op te slaan.

Een ontwikkelaar kan met de nieuwe API een Google Maps-kaart openstellen, waarna er ingelogd kan worden met het Google-account. Op deze manier heb je altijd toegang tot je favoriete plaatsen.2_v5

Handig is de functie bijvoorbeeld voor restaurants. Vanaf de website van het restaurant kan de locatie opgeslagen worden. Maar ook van uit de applicatie kunnen locaties bewaard worden, die later via de Google Maps applicatie op te vragen zijn. In de Google Maps Applicatie wordt vervolgens weer terug gelinkt naar de originele bron van waaruit je locatie hebt opgeslagen.

MauiScreenshot

Met deze nieuwe mogelijkheden, èn het vernieuwde Google Maps-icoon verwachten we binnenkort een grote update voor Google Maps. Natuurlijk ligt dit ook in de lijn met verwachtingen, omdat Google de laatste tijd flink bezig is met het updaten van haar apps met Material Design.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel