HERE opent verder aanval op Google Maps met update gedetailleerde kaarten

De makers van de gratis offline navigatiedienst HERE hebben een update uitgebracht voor de app. Met de update willen de Nokia-ontwikkelaars verder de strijd aangaan met Google Maps.

HERE_Android

Een ruime week geleden brachten de Nokia-ontwikkelaars de applicatie HERE officieel uit voor Android. Eerder deze maand werd HERE al uitgebracht voor enkele Samsung toestellen. Nu heeft HERE de eerste echte update gekregen. Hiervoor hoeft niet de applicatie geüpdatet te worden, maar alleen de kaarten hoeven bijgewerkt te worden.

here_update
Links: voor de update – Rechts: na de update

Volgens de makers van HERE zijn er voor elk continent kaartupdates doorgevoerd. Na de update is de kaart voller en nauwkeuriger dan ooit. In sommige steden/landen is het mogelijk om gebouwen in reliëf weer te geven, zo ook in Nederland is deze functie nu uitgebracht,.

Voor bepaalde kaarten is de weergave van openbaar vervoer lijnen geoptimaliseerd, waaronder de metrolijnen in Chicago. De kaarten in HERE bevatten nu ook meer details en zijn nu dus duidelijker te gebruiken.

HERE voor Android

Hoe updaten?

Wanneer je de applicatie opstart in de online-modus krijg je een melding te zien dat er updates beschikbaar zijn voor de kaarten. Klik erop, volg de instructies en de update wordt gedownload. Om de veranderingen toe te passen moet de applicatie eenmalig opnieuw opgestart worden.

HERE downloaden

Gebruik je nog steeds Google Maps, maar wil je nu wel gratis offline navigeren? In het door ons eerder geschreven bericht lees je precies hoe je aan HERE kan komen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel