HERE offline navigatie vrijgegeven voor Android

HERE is vanaf nu niet meer enkel voor Samsung Galaxy-apparaten beschikbaar. Het ontwikkelteam van Nokia heeft de gratis offline navigatiedienst HERE vrijgegeven voor Android. Met HERE wil het bedrijf de strijd aan gaan met diensten als Google Maps.

Dit jaar kwam de navigatiedienst HERE voor Android meerdere keren in het nieuws, dat was eind augustus en eind septemberOp 8 oktober kwam HERE al beschikbaar voor Android, maar deze versie was exclusief voor Samsung-apparaten uit de Galaxy-lijn. Bijna twee weken later is het moment aangebroken dat vrijwel elke Android-bezitter de gratis applicatie HERE voor Android kan gebruiken.

HERE

Wat is HERE?

HERE is een gratis app om mee te navigeren en om interessante bezienswaardigheden in de omgeving mee te ontdekken. HERE is ontwikkelt door het ontwikkelteam van telefoonfabrikant Nokia. Op dit moment bevindt HERE zich nog wel in beta-fase waardoor er eventuele bugs in de app kunnen zitten. Met HERE kan niet alleen een autoroute uitgestippeld worden, maar kan ook een route met het openbaar vervoer gepland worden. Als derde keus is er de mogelijkheid om een wandelroute te berekenen met de app.

HERE is een navigatiedienst die beschikt over:

  • Offline navigatie mogelijkheden.
  • Kaarten beschikbaar voor 100 landen.
  • Live verkeersinformatie voor 40 landen.
  • Openbaar vervoer-kaarten en aanwijzingen voor meer dan 800 steden verspreid over 40 landen, die ook offline werkt.
  • Kies je reis uit via de website van HERE en begin direct vanaf je telefoon met navigeren.
  • Deel je locatie met vrienden en familie via Glympse.

HERE_Android

Download HERE

De beta-versie van HERE werkte hier naar verwachting, en we zijn benieuwd hoe de applicatie het in het Nederlandse verkeer doet. HERE beta is nog niet in de Play Store te vinden, maar is gratis te downloaden vanaf de website van HERE.

Om HERE te kunnen draaien moet je smartphone minimaal op Android 4.1 Jelly Bean draaien, een schermgrootte hebben tussen de 4 en 6 inch, en minimaal 1 GB RAM geheugen hebben. HERE werkt momenteel niet op toestellen welke draaien op Android 5.0 Lollipop.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel