‘Mozilla opent aanval op Google Now met Firefox Search’

Mozilla wil met Firefox Search de strijd aan gaan met Google Now. Met deze toepassing wil het bedrijf gebruikers beter helpen met het vinden van inhoud die ze zoeken. Mozilla heeft grote plannen met de dienst Firefox Search.

Firefox Search

Volgens Mozilla, bekend van de browser Mozilla Firefox, brengen smartphone-gebruikers slechts 20 procent van hun tijd door in de internetbrowser. 65 procent van de gebruikers van de webbrowser is specifiek op zoek naar bepaalde content. Met Firefox Search of in Nederland onder de naam Firefox Zoeken, zal Mozilla de strijd aan gaan met Google Now.

Firefox Search

Firefox Search wil gebruikers voorzien van informatie, voordat ze er zelf naar gaan zoeken. Het verschil met Google Now is dat Firefox Search niet het wil beperken tot het zoeken binnen een bron, maar laat de gebruikers inhoud zien uit allerlei verschillende bronnen.

Firefox Search

De resultaten die getoond worden, kunnen bijvoorbeeld zijn afgestemd op de locatie waar je je op dat moment bevindt. Verder kan bij het zoeken naar een bepaald persoon een kaart met locatie getoond worden, of aanvullende gegevens van de persoon. Bronnen die gebruikt worden zijn naast Foursquare, Facebook en Twitter bijvoorbeeld Yelp, Amazon en Wikipedia. Alle informatie wordt vervolgens weergegeven in een kaart, waardoor er geen aparte webpagina geopend hoeft te worden.

Firefox Search

Mozilla heeft de plannen voor Firefox Search bekend gemaakt in een presentatie. Firefox Search betreft op dit moment nog wel een prototype, maar geeft al wel een goed beeld, waar Mozilla heen wil op het Android-besturingssysteem.

Bron

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel