Goedkoop Parkeren: zoeken naar de goedkoopste parkeerplaats

Er zijn een aantal Android-apps te vinden in de Google Play Store waarmee je parkeerplaatsen kunt vinden, alleen kosten deze parkeerplaatsen allemaal geld. De app Goedkoop Parkeren zorgt ervoor dat je je auto het goedkoopst kunt parkeren.

Goedkoop Parkeren

In deze veelbelovende app kun je al zien wanneer je je in een betaald parkeren zone bevindt. Deze wordt blauw aangegeven. Ook staan overdekte parkeergarages aangegeven. Tevens kun je een punt op de kaart ingedrukt houden waarna je een route beschrijving kunt krijgen, weliswaar via Google Maps, naar jouw gekozen punt.

Parkeerplaats-utrechtParkeerplaatsroute
De applicatie maakt als een van de eerste gebruik van de data uit het Nationaal Parkeer Register daarom kan het zijn dat niet alle betaald parkeren zones zijn aangegeven. Uit een steekproef met verschillende locaties zien wij echter ook foutief aangemerkte betaalde zones.

De applicatie is nog vol op in ontwikkeling maar de maker van Goedkoop Parkeren heeft in ieder geval nog plannen om de applicatie uit te breiden met parkeertarieven en een parkeerdrukte weergave.

Lees ook

Reageer op dit artikel