Picoo Launcher: een schitterende launcher in Material Design

Picoo Launcher is een prachtige applicatie waarmee je je launcher een Material Design uitstraling kan geven. Daarbij is de launcher voorzien van een reeks interessante toevoegingen. De grootte Picoo Launcher is ook nog eens opvallend laag, nog geen twee megabyte.

Picoo Launcher

Op de redactie is Material Design een hot-item. We kwamen onlangs de launcher Picoo tegen en die wilde we je niet onthouden. Picoo Launcher is een in Material Design vormgegeven launcher die van alle gemakken voorzien is.

Picoo Launcher

Material Design

Bij het starten kan het feest direct beginnen. Picoo Launcher is niet van overbodige poespas of storende reclames voorzien en daardoor erg prettig in gebruik. Picoo geeft je zelfs een mooie Material Design-wallpaper en een heelal-achtergrond cadeau, maar je kan ook er direct voor kiezen om terug te gaan naar je huidige wallpaper.

Picoo LauncherNog geen 2MB!

Toch wel het meest opvallende aan Picoo Launcher is de grootte van de app. De grootte van Picoo Launcher is namelijk slechts 1,7MB, hierdoor is de launcher erg snel. Picoo Launcher is minimalistisch en de app-drawer, ofwel het menu, is verticaal vormgegeven. Je kan met een druk op een letter direct naar de gewenste app navigeren.

Picoo Launcher

Bij het openen van Picoo Launcher worden bepaalde applicaties direct onderverdeeld in mapjes, zodat ze gelijk netjes geordend zijn. De applicaties die Picoo niet kon plaatsen hebben ze voor je in een map ‘overige’ gezet. Je kan in Picoo Launcher ook je eigen mappen maken en je widgets toevoegen.

Picoo Launcher

Picoo Launcher heeft een andere handige functie aan boord. Je kan de sneltoetsen voor bijvoorbeeld het inschakelen van WiFi, het opzetten van een WiFi-hotspot of het activeren van de zaklamp direct in een duidelijk vormgegeven venster vinden.

Picoo Launcher

Je kan er in Picoo Launcher voor kiezen om een balk met snelkoppelingen aan de notificatiebar toe te voegen. Wanneer je daar voor kiest kan je ook deze balk vinden op het vergrendelscherm van je smartphone.

Picoo Launcher

Picoo Launcher is een erg strak vormgegeven applicatie en ook nog eens helemaal gratis. Om Picoo Launcher ook te proberen, download de applicatie via onderstaande button uit de Play Store.

Bekijk ook:

Picoo Launcher - Speed & Light
Picoo Launcher - Speed & Light
Ontwikkelaar: PICOO Design
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel