Corgi for Feedly: al het nieuws in Material op je lockscreen

Voor het bijhouden van nieuws is een RSS-feed met een feedreader erg handig. In de Play Store is er een groot aanbod van deze apps en daar is nu Corgi for Feedly bijgekomen. Deze applicatie maakt het wel heel makkelijk om op de hoogte te blijven van het nieuws.

Corgi for Feedly

Corgi for Feedly

Voor Android zijn er een groot aantal RSS-readers beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan Feedly, FeedlyReader, gReader, Source en de onlangs verschenen app Palabre. Allemaal hebben ze hetzelfde doel: je RSS-feeds weergeven. Aan het lijstje kunnen we nu de app Corgi for Feedly toevoegen. Deze applicatie onderscheidt zich van de rest doordat deze puur werkt op je vergrendelscherm.

Corgi for Feedly

Corgi for Feedly heeft aan boord niet veel instellingen. Je kan kiezen of je het standaard vergrendelscherm van je telefoon uit wilt schakelen (wat aan te raden is, anders is het dubbelop), en je kan kiezen hoe je wilt ontgrendelen via Corgi. Corgi for Feedly geeft de mogelijkheid om te ontgrendelen door naar links te vegen of middels een patroon.

Corgi for Feedly

Feeds

Je kan gemakkelijk inloggen met je Feedly-account en vervolgens heb je inzicht op welke websites je allemaal geabonneerd bent. Desgewenst kan je via categorieën in de applicatie je nog abonneren op nieuwe kanalen, maar je kan ook je huidige abonnementen annuleren.

Corgi for Feedly

Material Design

Het lockscreen wordt op een gelikte manier weergegeven, namelijk in Material Design. De animaties in de app zijn strak en door naar rechts te vegen krijg je andere artikelen te zien. Door op een artikel te tikken wordt het desbetreffende bericht geopend. Je kan daarbij ook direct gebruik maken van de interne browser binnen Corgi for Feedly.

Corgi for Feedly

Snelkoppelingen

Niet alleen het nieuws uit RSS-feeds kan weergegeven worden, je kan ook dankzij de snelkoppelingen een bepaalde actie verrichten. Zo kan je snel naar de camera, de webbrowser of naar de dialer om iemand te bellen. Je kan met Corgi for Feedly ook via de welbekende wegen het artikel van jou keuze delen. Corgi biedt verder ondersteuning voor het later lezen van artikelen via diensten als Pocket en Evernote.

Corgi for Feedly

Corgi

Corgi for Feedly zal in de toekomst steeds meer uitgebreidere mogelijkheden met zich meekrijgen, zo melden de Finse makers van de app. Corgi, wat staat voor een hondenras, is gratis en zonder advertenties te vinden in de Google Play Store via onderstaande button. Degenen die graag gebruik maken van een RSS-reader, is Corgi for Feedly zeker een interessante aanvulling. En voeg natuurlijk direct de DroidApp RSS-feed toe :).

Lees ook

Reageer op dit artikel