LokLok: je lockscreen als communicatiemiddel

LokLok is een nieuw uitgebrachte applicatie waarmee het je vergrendelscherm verandert in een sociaal communicatiemiddel. Met LokLok kan je via het lockscreen tekeningen en foto’s sturen naar je vriend of vriendin, of naar een complete groep mensen.

LokLok

De ontwikkelaars van LokLok hebben een nieuw communicatiemiddel uitgebracht; en wel een heel speciaal communicatiemiddel; communiceren via het lockscreen van je telefoon. Wanneer in LokLok twee keer op het scherm wordt getikt kan je communiceren met je vrienden die de applicatie ook geïnstalleerd hebben. Door van beneden naar boven te vegen kan je de telefoon op de ‘normale’ manier ontgrendelen.

LokLok

Door twee keer te tikken kan je gelijk beginnen met het maken van een tekening. Er kan daarnaast ook een foto gemaakt worden vanuit LokLok met daarbij een eigen gemaakte tekening of aantekening. LokLok maakt het mogelijk om je creatieve resultaten te versturen naar vrienden of naar een zelf samengestelde groep vrienden, die de applicatie reeds hebben geïnstalleerd.

LokLok

Wanneer het scherm actief wordt op de telefoon van de ontvanger, zal die je meesterwerk kunnen bekijken en eventueel direct kunnen beantwoorden met een eigen foto en/of tekening. LokLok kan gezien worden als een lockscreen met een whiteboard-functie waardoor je helemaal vrij bent met wat je schrijft, tekent of fotografeert. De ontwikkelaar van LokLok benadrukt dat privacy van gebruikers voorop staat; wanneer een foto wordt gewist is deze ook echt weg, en wordt niet nog ergens opgeslagen op een server.

LokLok is na een gesloten beta-fase nu voor iedereen te downloaden uit de Google Play Store. De ontwikkelaar benadrukt dat de applicatie weliswaar nog steeds een beta-versie betreft, waardoor er misschien nog bugs kunnen optreden in de app. Wat vind jij van LokLok? Ga jij het gebruiken?

LokLok: Draw on a Lock Screen
LokLok: Draw on a Lock Screen
Ontwikkelaar: Impossible
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel