Google verbiedt apps in Play Store die reclame op vergrendelscherm tonen

Google maakt een eind aan de reclame op het lockscreen van je smartphone. Verschillende apps uit de Play Store, bijvoorbeeld een bekende bestandsbeheerder, plaatste advertenties op je vergrendelscherm. Maar dat is volgens Google nu verleden tijd.

Advertenties op vergrendelscherm

Applicaties die advertenties op het vergrendelscherm plaatsen, kunnen worden verwijderd uit de Google Play Store. Google heeft bekend gemaakt dergelijke manieren van reclame tonen niet langer is toegestaan. Deze manier van adverteren wordt door veel gebruikers als hinderlijk gezien. Een bekend voorbeeld van een app die in het verleden reclame op het vergrendelscherm liet zien was ES File Explorer. Ook andere apps zoals Hotspot Shield VPN en dergelijke hebben dit (in het verleden) gedaan.

Het vernieuwde beleid van Google wordt als volgt omschreven;

“Tenzij de app exclusief is bedoeld als vergrendelingsscherm, mogen apps geen advertenties of functies introduceren waarmee inkomsten worden gegenereerd via het vergrendelde display van een apparaat.”

Dit betekent dat een app voor fotobewerking bijvoorbeeld niet het recht heeft om een advertentie te tonen op het vergrendelscherm. Voor een app als Pabbl, die juist het tonen van reclame op het vergrendelscherm als doel heeft om jou geld ermee te laten verdienen, geldt dit dus niet.

Lees ook

Reageer op dit artikel