Facebook Messenger krijgt advertenties en zo gaan ze eruit zien

Gesponsorde berichten in de Facebook-app zien we al langer, maar tot nu toe was Facebook Messenger reclamevrij. Hier gaat verandering in komen. In de chat-app van Facebook kunnen we binnenkort ook reclame verwachten.

Reclame in Facebook Messenger

Chat-app Facebook Messenger krijgt voor het eind van dit jaar advertenties. Stan Chudnovsky van Messenger laat dit weten aan de website VentureBeat. In verschillende landen kregen gebruikers in de afgelopen tijd als test al reclame te zien, maar in Nederland is dit zover bekend nog niet gebeurd. Wereldwijd zal nog dit jaar de reclame voor iedereen beschikbaar zijn, zo bevestigen de ontwikkelaars.

Facebook Messenger advertenties

Alleen in het startscherm zullen de advertenties te zien zijn. Voorlopig zullen dus niet de chatgesprekken gevuld zijn met advertenties. De reclames die getoond zullen worden kunnen bijvoorbeeld snelkoppelingen bevatten naar een webwinkel of website. Er staat dan in een blokje bij dat het gaat om een gesponsord bericht.

Chudnovsky laat weten dat er ook een ander soort reclame toegevoegd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het direct contact opnemen met bedrijven van de advertentie. Zoals gezegd zal in de komende maanden gestart worden met het uitrollen van advertenties in de Messenger app.

Messenger
Messenger
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel