Facebook Lite beschikbaar in Nederland en België: chatten zonder Messenger-app

Facebook bracht ruim twee jaar geleden een afgeslankte versie uit van het sociale netwerk Facebook. De app heet Facebook Lite en is nu ook officieel via de Google Play Store te downloaden in Nederland en België. Met de Facebook Lite app kun je data en geheugen besparen, en het verschil is soms erg groot. Daarbij kun je weer chatten zonder de Messenger-app te installeren.

Facebook Lite in Nederland

In de Google Play Store kunnen inwoners van Nederland en België de app Facebook Lite vinden. Deze applicatie is een lichtere, afgeslankte versie van de officiële Facebook-app en verbruikt minder data en vreet ook veel minder geheugen. Oorspronkelijk verscheen de toepassing voor landen waarin een stabiele, snelle internetverbinding niet vanzelfsprekend is en nu is hij dus ook in België en Nederland te vinden.

Facebook Lite

Wat opvalt bij Facebook Lite is dat de interface er simpeler en minder net uitziet dan bij de officiële applicatie van het sociale netwerk. Daarbij kun je wel gewoon push-notificaties ontvangen en kun je chatten zonder hiervoor Facebook Messenger te downloaden. Dit is met de officiële app en mobiele website niet meer mogelijk sinds 2014. Facebook Lite kan gedownload worden uit de Play Store via onderstaande button.

Facebook Lite
Facebook Lite
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel