Facebook Messenger kan nu ook live locatie van vrienden tonen

Na Google Maps krijgt ook Facebook Messenger de mogelijkheid tot het delen van je live locatie met vrienden of familie. In een recente update van Messenger is de functie ingeschakeld, het delen van je locatie is niet permanent.

Locatie delen met anderen

Met de update die vanaf vandaag uitgerold wordt, krijg je in Facebook Messenger de mogelijkheid tot het delen van je eigen locatie met vrienden. Handig voor als je iets langer onderweg bent of je contactpersoon wilt laten weten waar je uithangt. De nieuwe functie is te vinden in zowel Apple iOS als Android.

Messenger Live Location

In de Android app vind je het delen van je locatie via het locatie icoontje of door eerst op het “meer” icoontje te tikken. Wanneer je op een blauwe balk tikt kun je je eigen locatie delen tot wel 60 minuten lang. Een klein klokje de rechterhoek is te zien hoelang je locatie nog gedeeld wordt. Wil je stoppen met het delen van je locatie dan kun je daarvoor gewoon op de stop knop drukken.

De update met het delen van je locatie in Facebook Messenger is nu te vinden in de Google Play Store. Via de knop hieronder kun je checken of deze beschikbaar is voor jouw toestel!

Messenger
Messenger
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel