Google Maps app laat je vanaf nu realtime je locatie en route delen

Een nieuwe update voor Google Maps zorgt ervoor dat het weer mogelijk wordt om je locatie te delen met anderen. Google Latitude bood jaren geleden de mogelijkheid om te laten zien waar je vrienden waren, maar die dienst werd in 2013 vaarwel gezegd. Het delen van je locatie komt nu dus terug in Google Maps.

Google Maps: deel je locatie en route

Het delen van je locatie wordt weer mogelijk met Google Maps. In het menu wordt vanaf nu de optie uitgerold genaamd ‘Deel locatie’. Hiermee kun je je locatie voor een bepaalde tijd delen met geselecteerde personen. Je kunt voor de tijd kiezen uit onbeperkt (totdat je het zelf uitschakelt) of je kunt de functie per kwartier ‘opwaarderen’.

Google Maps locatie delen

Gedurende die tijd kan de ander je realtime volgen. De ander krijgt hiervan een melding op zijn of haar smartphone. Het is niet alleen mogelijk om direct je locatie te delen, maar ook realtime je route te delen met anderen. Handig, want zo kan het thuisfront precies zien of de lasagne al in de oven moet of dat het huis al opgeruimd moet zijn voordat de visite komt. Tijdens het navigeren kan het venster uitgeklapt worden waarbij de route met actuele positie gedeeld kan worden. Ook de verwachtte aankomsttijd wordt getoond.

Google Maps route delen

De functie wordt vanaf nu via een server-side update uitgerold naar Android. Het gaat om een gefaseerde uitrol waarbij het kan zijn dat de functie nog niet direct voor iedereen beschikbaar is. Op de redactie zien we de functie nog niet namelijk.

Deze week rolde Google al een andere interessante nieuwe feature uit voor Google Maps. In Google Maps 9.49 zijn tal van handige parkeer-functies toegevoegd aan de app.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel