Google Maps voegt nieuw deel-menu toe aan Android-app

Het is wederom tijd voor een nieuwe functie in de Google Maps app voor Android. Van het weekend schreven we al over nieuwe functies, maar het deelmenu is nu pas toegevoegd.

Nieuw deel-menu voor Google Maps

Google rolt een server-side update uit waarbij gebruikers een nieuw deel-menu voorgeschoteld krijgen. Voorheen moest je het bekende Android deel-venster gebruiken, en deze staat nou niet echt bekend als snel. Het nieuwe deel-menu moet het delen van content via Google Maps verbeteren.

Google Maps deel-menu

Wanneer je een plaats wilt delen, kun je dit op dezelfde manier doen; je vindt rechtsbovenin de drie puntjes, samen met de optie ‘Plaats delen’. Je ziet vervolgens een preview met welke locaties je wilt delen met daaronder de verschillende contacten en apps. Eventueel kun je ervoor kiezen om nog meer plaatsen toe te voegen en te delen. Wanneer je meer dan één locatie toevoegt, wordt er automatisch een shortlist van gemaakt.

Van het weekend schreven we over andere nieuwe functies die aan Google Maps zijn toegevoegd. Het gaat hierbij om nieuwe witte design-elementen en de mogelijkheid om een vertrektijd of aankomsttijd aan te geven. Erg handig!

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel