Google Maps: nu met aankomsttijden en meer wit-design in navigatie

Google Maps voert met regelmaat in stilte nieuwe functies toe aan de Android-app. Nu is dat ook het geval, zo blijkt uit inventarisatie van DroidApp. Vanaf nu vind je meer witte kleur en kun je eindelijk een aankomsttijd instellen.

Google Maps met tijd-instellingen

Eindelijk is de Google Maps app voorzien van een functie waar je voorheen de (mobiele) website voor moest gebruiken. Het is vanaf nu mogelijk om bij het uitstippelen van een route een gewenste aankomsttijd of vertrektijd aan te geven. Vreemd genoeg was dit eerder nog niet mogelijk in de Android-app van Google Maps. Via de website kon dit wel. Je vindt deze optie terug bij de ‘drie puntjes’, wanneer je een route uitstippelt. De optie heet ‘Vertrek- en aankomsttijd instellen.

Wat direct bij het plannen van een route opvalt is de toevoeging van de witte kleur. Eerder werd de app al voorzien van het nieuwe Material Design Theme, en nu is de blauwe kleur steeds meer uit de app verdwenen. Waar de bestemmingen eerder nog getoond werden in een blauw vlak, is dat nu allemaal wit, samen de nieuwe icoontjes.

Google Maps navigatie design

In de afgelopen week heeft Google ook al het ‘Voor Jou‘ tabblad uitgerold naar de applicatie van Google Maps. Hiermee worden persoonlijke suggesties gedaan voor plaatsen die jou mogelijk interesseren, zoals evenementen en plaatsen. De nieuwe verbeteringen zoals het witte navigatie-venster en het instellen van een aankomsttijd, wordt aan de kant van de server geactiveerd. Dit kan betekenen dat je mogelijk de nieuwe functie nog niet direct terugziet in de app.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel