Google Maps 9.77: design ziet er vanaf nu anders uit met nieuwe interface

Google Maps heeft de Android-app weer voorzien van een nieuwe lik verf. In Google Maps 9.77 zien we een aantal duidelijke veranderingen in de interface van de navigatie-app. We zetten de veranderingen op een rijtje.

Google Maps 9.77

In de nieuwste versie van Google Maps, versie 9.77, heeft Google wederom het verfblik erbij gepakt om de applicatie weer een ander design mee te geven. De laatste tijd zien we met regelmaat veranderingen terug in de app. Met de nieuwste versie valt direct de nieuwe kaartweergave op, een kaart die opduikt onderin beeld als je bijvoorbeeld zoekt naar een locatie.

Deze kaart geeft je direct een voorbeeldweergave van foto’s, heeft afgeronde hoeken en is niet meer te openen door erover heen te vegen. Je moet er voortaan op tikken om de volledige informatie te krijgen. Vanuit de kaart kun je wel direct navigeren, de locatie bellen en de plaats delen. Je kunt horizontaal vegen door de afbeeldingen van een plaats.

Lijsten

Een andere verbetering zien we terug in de lijsten. Hieronder zie je links de oude weergave van je persoonlijke lijsten, rechts het nieuwe design. Het past nu duidelijk beter bij de nieuwe stijl die Google doorvoert.

Er zijn ook nog enkele kleine veranderingen gevonden in het menu met instellingen. Bij de Google Maps instellingen kun je kiezen voor meldingen > mensen en plaatsen en daar aangeven dat je verzoeken voor het delen van je locatie wilt ontvangen. Anderen kunnen je dan vragen om je locatie te delen. Hoewel bij een plaats de blauwe kleur weer terug lijkt te zijn, wordt bij ‘Mijn plaatsen’ wel de witte kleur voortaan getoond. In de code van het installatiebestand is ook een tekst opgedoken die duidt op een mogelijke komst van een functie waarmee je je reizen (journey) kunt delen.

Update

De update, Google Maps 9.77, is als eerst als beta-versie beschikbaar. In de komende tijd is de verwachting dat de veranderingen breed doorgevoerd worden. Mocht je aan de slag willen, dan kun je hier de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel