Google Maps 9.76 voegt emoji en verbeteringen toe

Google Maps heeft weer een update ontvangen waarbij een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd zijn. Denk aan een toevoeging van emoji. Maar er is ook een welkome verbetering; meer foto’s in het overzicht van locaties.

Google Maps 9.76

Google Maps 9.76 is als beta-versie uitgebracht voor Android. Met de nieuwe update heeft Google de applicatie weer verder verbeterd. We schreven donderdag al over de verbeterde gesproken navigatie met herkenningspunten.

Het lijkt erop dat Google is gestart met het tonen van emoji in notificaties. Bijvoorbeeld als er geen file staat op je route en dus lekker op tijd thuis bent. Het is niet helemaal duidelijk of dit ook aan de nieuwste update gekoppeld is.

Google Maps emoji notificaties

Een andere fijne toevoeging is dat er bij een locatie nu meer foto’s getoond worden. Het gaat om het aantal foto’s in het carrousel; aan de bovenkant van het scherm van een plaats. Vanaf nu krijg je de negen beste foto’s van een locatie te zien. De laatste stip laat wederom een snelkoppeling zien naar het overzicht met meer foto’s. Hieronder zie je links de huidige weergave, rechts de nieuwe lay-out.

Google Maps 9.76

Er zijn in het installatiebestand nog meer aanwijzingen gevonden. Gebruikers kunnen binnenkort ook evenementen aanmaken en deze publiekelijk delen. Voorheen was het alleen voor organisatoren en bedrijven zelf mogelijk een evenement te delen. Denk aan een museumtentoonstelling, optreden of concert. Bij een reisadvies per openbaar vervoer wordt binnenkort ook getoond wanneer het advies voor het laatst is bijgewerkt.

Download

De update naar Google Maps 9.76 Beta is beschikbaar via het beta-kanaal en als APK. In een later stadium zullen de nieuwe functies uit de beta-versie ook de Play Store bereiken. Houd er rekening mee dat de versie van de APK per toestel kan verschillen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel