Google Maps test verbeterde navigatie-aanwijzingen met herkenningspunten

Google is bezig met het testen van vernieuwde en verbeterde aanwijzingen in de navigatie van Google Maps. In plaats van over 200 meter rechtsaf, kan een verbeterde omschrijving gegeven worden waar je precies rechts moet.

Navigatie-aanwijzingen in Google Maps

Google Maps is een geweldige navigatie-app die je gratis kunt gebruiken. Toch heeft Google een manier gevonden waarmee het de navigatie-app verder kan verbeteren. Sommige gebruikers maken melding van verbeteringen in de gesproken navigatie-aanwijzingen.

Tot nu toe geeft Google Maps bijvoorbeeld de opdracht; over 200 meter rechtsafslaan. Het noemt hierbij dan ook de straat, maar als je ergens niet bekend bent of wanneer het een wirwar is aan wegen, kan het zomaar zijn dat je alsnog verkeerd rijdt. Maar daar werkt Google dus nu aan.

Google Maps 9.42.3 navigatie

Als alternatief geeft Google nu aanwijzingen zoals ‘sla rechtsaf na het witte kasteel’ of ‘sla linksaf na de Burger King’. Dergelijke objecten zijn makkelijker te herkennen dan een klein straatnaambordje waarbij er ook nog auto’s achter je zitten.

Het gaat zoals gezegd om een test, maar Google laat niets los over of dit het begin is van een brede uitrol en hoe groot de groep testers is. Wel heeft Google bevestigd dat het inderdaad hiermee test. We zijn benieuwd of we in de toekomst de functie ook in Nederland kunnen verwachten.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel