Nieuwe aanwijzing in Google Maps: Android Auto binnenkort in Nederland?

In Google Maps krijgen gebruikers nu een nieuwe aanwijzing te zien waaruit opgemaakt kan worden dat Android Auto binnenkort in Nederland beschikbaar wordt. Via een omweg kan de app in ons land al gebruikt worden.

Android Auto opgedoken in Google Maps

Android Auto is een handig platform die je in verschillende moderne auto’s al kunt tegenkomen. Daarnaast is er ook de Android Auto app die je via een omweg op je smartphone kunt installeren. Officieel is de applicatie namelijk nog niet in de Play Store beschikbaar in Nederland en België. Maar dit kan weleens veranderen.

Google Maps Android Auto

In Google Maps is een duidelijke aanwijzing te zien. Bij het openen van het tabblad ‘Auto’ is een kaart te zien met de tekst ‘Slimmer autorijden met Android Auto’. Deze melding kun je vervolgens sluiten, maar er staat ook een koppeling naar de Android Auto app in de Play Store. Wanneer deze geopend wordt, is echter te zien dat de app (nog) niet beschikbaar is in ons land. Indien je via de omweg Android Auto al hebt geïnstalleerd, kun je de app vanuit deze kaart in Maps direct openen.

Deze kaart kan erop duiden dat Google Android Auto ook in Nederland uit zal brengen. DroidApp wist eerder exclusief al te melden dat Google is begonnen met het testen van Google Assistent in het Nederlands, en daarbij kregen we ook screenshots te zien. De kans zou aanwezig kunnen zijn dat we tijdens de komende editie van Google I/O meer te weten krijgen hierover, maar dat is nog niet duidelijk.

Android Auto
Android Auto
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel