Android Auto nu voor in iedere auto geschikt, ook in Nederland (+ APK)

Google heeft Android Auto 2.0 uitgebracht. De nieuwe versie van de Android-applicatie maakt het mogelijk om de toepassing in iedere auto te gebruiken, ook als het niet ingebouwd zit of Bluetooth aanwezig is. Daarnaast is de applicatie ook, via een kleine omweg, in Nederland en België te gebruiken. Android Auto is handig voor degenen die vaak onderweg zijn.

Android Auto

Android Auto 2.0 is vandaag uitgebracht en maakt het mogelijk om de app te gebruiken op je smartphone. Je kunt de app vanaf nu in iedere auto gebruiken. Dit was eerst nog niet mogelijk. Android Auto werd door verschillende (auto-)fabrikanten geïmplementeerd, maar zogenoemd ‘stand alone’ gebruiken was er niet bij, tot vandaag. Je hebt geen audiosysteem in de auto nodig met deze ondersteuning of een nieuwe auto.

Op het startscherm van de Android Auto app zie je precies de locaties waar je mogelijk naartoe wilt navigeren. Ook zie je de weersverwachting, nieuwe berichten en het weer. In het zijmenu vind je een mogelijkheid om de instellingen aan te passen en via de Play Store Android Auto apps te downloaden. In de balk onderin vind je snelkoppelingen voor navigatie (via Google Maps), de dialer voor het plegen van een telefoontje en de app voor het afspelen van muziek.

Wanneer bijvoorbeeld een nieuw bericht binnenkomt via WhatsApp, Telegram of dergelijke, biedt de app de mogelijkheid om het bericht voor te lezen. Met letterlijk één druk op de knop kan je tevens een bericht sturen dat je momenteel in de auto zit. Dit vooraf ingestelde bericht kan je naar wens aanpassen. Handig!

Nederland

Wanneer je in de auto beschikking hebt over Bluetooth, is de nieuwe update van Android Auto 2.0 goed nieuws. De applicatie kan namelijk automatisch worden gestart als er een koppeling tussen beide apparaten in stand wordt gebracht. De Android-app van ‘Auto’ werkt op Android 5.0 Lollipop en hoger. Houd er rekening mee dat in Nederland het gebruik van de smartphone (ook ondanks de grote knoppen in de app) tijdens het rijden verboden is.

Downloaden

Officieel horen Nederland en België niet tot de landen waarin de dienst beschikbaar is. Echter betekent dit niet dat je de app niet kunt gebruiken. Je kunt namelijk eenvoudig de APK downloaden waarna je de applicatie zonder problemen kunt gebruiken. Houd er rekening mee dat de versie per toestel kan verschillen. Ook de Nederlandse (gesproken) taal wordt in de Android Auto app ondersteunt. Later wordt volgens Google ook het commando ‘Ok Google’ ondersteunt.

Android Auto
Android Auto
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Bericht geüpdatet met nieuwe APK-link (29 november)

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel