Android Auto app uitgebracht in de Play Store

Google heeft de applicatie van Android Auto vrijgegeven. In de Play Store is de Android Auto-app vanaf nu te downloaden. Android Auto moet de komende jaren het helemaal gaan worden.

Android Auto

In de Play Store is vanaf nu de Android Auto-app te downloaden, Android Auto werd in juni vorig jaar aangekondigd. Het is de eerste stap naar succes voor Android Auto, voor consumenten. Android Auto is een aangepaste versie van Android voor gebruik in auto’s. Je kan met Android Auto bijvoorbeeld de navigatie of muziek starten of een zoekopdracht uitvoeren via Google, allemaal vanaf het dashboard in de auto.

Android Auto

Android Auto zal je verder op de hoogte houden van actuele gebeurtenissen op de weg zoals files. Dankzij de samenwerking met Spotify kan je favoriete muziek afgespeeld worden en kan je met WhatsApp een bericht sturen naar je vriend of vriendin. Android Auto heeft ook met tal van andere ontwikkelaars een samenwerking gesloten waaronder Soundcloud en TuneIn.

Android Auto

Inmiddels zijn 28 autofabrikanten betrokken bij de ontwikkeling van Android Auto. Android Auto is compatible met Android 5.0 Lollipop en hoger. Daarbij moet de auto zelf de ondersteuning tot Android Auto bieden, anders heb je vrij weinig aan de applicatie. Op dit moment is de kans zeer groot dat je auto dit niet heeft. Bedrijven die Android Auto zullen integreren zijn onder andere Audi, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Mazda, Nissan, Opel, Renault, Seat, Škoda, Volkswagen en Volvo.

Android Auto

Android Auto kan via onderstaande button gedownload worden, maar zoals we al zeiden, je hebt er weinig aan als je auto het niet ondersteunt.

Android Auto
Android Auto
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel